U Komemorativnom centru u Tuzli identifikovane tri žrtve proteklog rata

0
Fena
U Komemorativnom centru u Tuzli identifikovane tri žrtve proteklog rata
Foto: Fena / Identifikovani posmrtni ostaci

U prostorijama Komemorativnog centra u Tuzli identifikovani su posmrtni ostaci tri žrtve proteklog rata. Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti, koje su nestale 1992. i 1995. godine na području Zvornika i Vlasenice.

Identitet žrtava je dobiven najprije uz pomoć DNK metode, da bi potom taj identitet potvrdili i članovi njihovih porodica.

"Porodica je tako identifikovala Selimović (Bajro) Sabahudina, rođenog 1964. godine u Zalužju kod Bratunca. On je nestao 1995. godine na području Alihodžića u Vlasenici, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su u aprilu prošle godine u Alihodžićima.

Božić s franjevcima u Sarajevu: Hor i Orkestar Muzičke akademije održali koncert u crkvi sv. Ante

Božić s franjevcima u Sarajevu: Hor i Orkestar Muzičke akademije održali koncert u crkvi sv. Ante

Porodica je, nakon identifikacije, dala saglasnost za ukop te žrtve na kolektivnoj dženazi u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari, u julu ove godine.

Porodica je potvrdila i identitet Ademović (Mustafe) Džemala, rođenog 1952. godine u mjestu Pobuđe u Bratuncu. On je nestao 1992. godine na području Zvornika, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 2008. godine, na lokalitetu Križevačke njive - Zvornik.

Identifikovan je i Hamzabegović (Ibrahim) Smajo rođen 1959. godine u mjestu Glodi kod Zvornika. On je na području Snagova nestao 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani iz grobnice koja je u Snagovu otkrivena u oktobru 2000. godine", saopćeno je iz Instituta za nestale BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije