Kakanjski klasteri: Zaustavljeno širenje virusa u termoelektrani i cementari

B. T.
Kakanjski klasteri: Zaustavljeno širenje virusa u termoelektrani i cementari
FOTO: Facebook / Kakanj

Operativni tim JU Dom zdravlja“ Kakanj obavještava javnost da su na području općine Kakanj tokom vikenda registrovana nova četiri slučaja infekcije novim koronavirusom.

"Novonastala epidemiološka situacija na području općine Kakanj je veoma ozbiljna, jer imamo četiri poznata klastera, a velika je vjerovatnoća da ih ima i da će ih biti još, obajvljeno je na Facebook stranici Općine Kakanj. 

Stoga su apelovali i zamolili sugrađane da se pridržavaju preventivnih epidemioloških mjera, koje imaju za cilj spriječiti pojavu i širenje zaraze.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u ovoj općini, kakanjski načelnik Aldin Šljivo u izjavi za Radiosarajevo.ba kaže da na svu sreću, nakon novih slučajeva za vikend, nema širenja zaraze. 

Aldin Šljivo - undefined

Radio Kakanj: Aldin Šljivo

"Bio je u Elektrani jedan slučaj i širenje je automatski zaustavljeno, u Cementari jedan slučaj, također je automatski zaustavljeno širenje. Hvala Bogu da je tako", kaže Šljivo.

Pomenuo je i slučaj zaraze 10 igrača i dva trenera u FK Mladost. S obzirom da se oni osjećaju dobro, kaže da je u tom klubu postojala inicijativa da se oni izmjeste iz Kantonalne bolnice Zenica bolnice i smjeste u izolaciju, npr. u neki objekt na Ponijerima, međutim da im to nije dozvoljeno.

"Općinski štab je spreman, ako dođem do rasta broja oboljelih. Na raspolaganju imamo sredstva, 200.000 KM stoji u budžetu za potrebe Doma zdravlja ako dođe do širenja koronavirusa", zaključuje Šljivo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije