Nakon loših, stigle i dobre vijesti za bh. premijerligaša

Radiosarajevo.ba
Nakon loših, stigle i dobre vijesti za bh. premijerligaša
Foto: Općina Kakanj / S potpisivanja Sporazuma

Na stadionu FK "Mladost" Doboj-Kakanj danas je upriličeno potpisivanje Sporazuma o realizaciji projekta "Unapređenje infrastrukture na stadionima Premijer lige BiH - Reflektorska sportska rasvjeta za fudbalski stadion FK "Mladost" Doboj-Kakanj".

Sporazum su potpisali predstavnici Nogometnog saveza BiH i Fudbalskog kluba "Mladost", te načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, objavljeno je iz ove lokalne zajednice. 

Sporazumom se Općina Kakanj obavezuje da će na račun FK "Mladost" uplatiti novčana sredstva u iznosu od 350.000 KM, i to 100.000 KM u 2020. godini, a 250.000 KM u 2021. godini. Iz ovih sredstava će se finansirati nabavka i montaža reflektorskih stubova.

Nogometni savez BiH se obavezuje da će izvršiti nabavku i ugradnju 94 nova reflektorska tijela u ukupnoj vrijednosti od 202.913,10 KM.

Obaveza i učešće FK "Mladost" je nabavka i montaža agregata, građevinski radovi-izrada temelja reflektorskih stubova i elektromontažni radovi svih instalacija prema projektnoj dokumentaciji, te nabavka i montaža pomoćnih reflektorskih tijela u ukupnoj vrijednosti od 750.104,02 KM.

"Predstavlja nam čast činjenica da Kakanj ima stabilnog premijerligaša u nogometu već 5 godina. Drago nam je što smo dio ovog projekta. Drago nam je što u Kaknju imamo dobrog domaćina, evo vidimo da je stadion zaista perfektno uredan. Pozivam i druge sportske klubove da upute svoje projekte prema Općini koja će iznaći načine kako da bude sufinansijer takvih projekata. Posebno nas interesuju sportski infrastrukturni projekti. U proteklom periodu bilo je ulaganja u dvoranske sportske kapacitete. Evo došao je red za intenzivnija ulaganja u sportsku infrastrukturu na otvorenom prostoru. Općina je sprema sportske infrastrukturne projekte koje predlože klubovi sufinansirati u iznosu od 50 %", rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Nakon potpisivanja sporazuma, upriličen je i obilazak sportskog kompleksa stadiona FK "Mladost" na kojem se u kontinuitetu izvode radovi na jačanju sportske infrastrukture.

Podsjetimo, kako je jučer objavljeno, dvanaest igrača Fudbalskog kluba Mladost Doboj – Kakanj zaraženi su koronavirusom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije