Još jednom bravo za Kakanj: Građani imaju besplatne knjige

B. T.
Još jednom bravo za Kakanj: Građani imaju besplatne knjige
Foto: Općina Kakanj / Gradska biblioteka Kakanj

Općina Kakanj opet je pokazala inovativnost i svojim građanima besplatno ponudila još jednu uslugu: besplatno članstvo u biblioteci. 

"Od ove godine članarina u Gradskoj biblioteci u Kaknju je besplatna jer će sve troškove članarine platiti Općina Kakanj. Cilj je svim građanima omogućiti da pri učlanjenju u Gradsku biblioteku nemaju nikakvih troškova, te da što više koriste usluge bogate riznice pisane riječi koja je sa svojim blagom kojeg čuva i svojim vrijednom radom postala poznata izvan lokalnih okvira", navode iz Općine. 

Poseban cilj je učlanjenje što većeg broja učenika osnovnih škola, obzirom na činjenicu da Gradska biblioteka može adekvatno odgovoriti u svim slučajevima kada školske biblioteke imaju manji broj traženih knjiga u odnosu na potrebe učenika.

Ova lokalna zajednica poznata je po, za bh. prilike neobičnim potezima kojima pokušava podići kvalitet života stanovništva.

Cijena smještaja djece u javnom vrtiću, tako je, npr. samo 50 KM, a Općina refundira smještaj djece u privatnim vrtićima. Građani imaju besplatan prijevoz do lokalnog izletišta Ponijeri, Općina finansira troškove doktorskog studija za građane koji ostvare izvanredne rezultate na master studiju, ukoliko građani žele naazvati neku općinsku službu telefonski poziv je besplatan, dokumentaciju iz matičnog ureda mogu dobiti i na kućnu adresu...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije