U BPK potpuna zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina

Fena
U BPK potpuna zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina
Screenshot / Goražde

Kantonalni štab Civilne zaštite Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na sjednici koja je još u toku, donio je naredbu da se obustavi rad u industrijskoj zoni Pobjeda.

"Naređuje se poštivanje naredbe o obustavi rada u industrijskoj zoni Pobjeda na 15 dana, s tim da se dozvoljava ulaz i izlaz roba uz pratnju policije. Naređuje se radnicima da, ukoliko se nalaze na radnim mjestima u ovom trenutku, napuste industrijsku zonu 'Pobjeda' i naređuje im se samoizolacija“, stoji u naredbi.

Kako Fena nezvanično saznaje, oko 50-ak radnika "Pobjede Tehnlogy“ bio je jutros na svojim radnim mjestima, iako je Kantonalni štab sinoć na hitnoj sjednici naredio da se odmah obustavi proizvodnja u kompletnoj industrijskoj zoni.

Na današnjoj sjednici donesena je i naredba o potpunoj zabrani kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijima od 65 godina u narednih 15 dana.

Pooštrene mjere i naredbe u BPK uslijedile su nakon što je u ovom dijelu BiH registrovan prvi slučaj oboljenja od koronavirusa.

Sjednica Kantonalnog štaba Civilne zaštite je još u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije