Danas sunce i 22 stepena - meteorolozi najavljuju veliku promjenu vremena

Radiosarajevo.ba
Danas sunce i 22 stepena - meteorolozi najavljuju veliku promjenu vremena
Foto: Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Drvar i Sokolac -2; Bugojno -1; Livno, Sanski Most i Zenica 0; Bjelašnica, Grude, Jajce i Široki Brijeg 1; Banja Luka, Ivan Sedlo, Srebrenica, Stolac i Tuzla 2; Bihać, Doboj i Sarajevo 3; Mostar 5; Trebinje 7; Neum 9; Gradačac 10°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949Pa, za 7hPa je veći od normalnog i opada.

Bioprognoza: Tokom jutra ugodnije, a sa odmicanjem dana opšta slika će biti relativno povoljna. Izraženije strujanje toplog zraka, natprosječne temperature i sparno vrijeme u poslijepodnevnim satima loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, nervoze, problemi sa snom i malaksalost. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i umanjiti aktivnosti u najtoplijem dijelu dana. 

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 24°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

Subota: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana porast oblačnosti. Poslije podne i krajem dana, ponegdje u sjevernim područjima se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 16 do 23 stepena.

Nedjelja: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Do kraja dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Najmanje padavina se očekuje u Hercegovini. Na planinama sa susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni. Tokom noći, osjetan pad temperatura zraka.

Ponedjeljak: U umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti i malo snijega. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 10 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije