KS / Tužni mjesec: Burzić, Halilović i Mulabdić sutra o ubistvu sarajevskih policajaca

26. 11. 2018. u 20:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona sarajevo danas je bio tužan dan - navršen je mjesec od zvjerskog ubistva dvojice njihovih pripadnika -  Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Njihove ubice do danas nisu pronađene, iako je ispitano na desetine osobe koje se dovode u vezu s ovim ubistvom. 

Velika akcija policijskih snaga: Uhapšeno više osoba, dvije predate MUP-u KS-a

Ko su Trifković i Dakić: Članovi automafije koja je ukrala 200 automobila u BiH

Slaven Dakić predat Tužilaštvu KS-a: Uhapšen u policijskoj akciji u Rogatici

Ubistvo policajaca Adisa i Davora: Trifkoviću određen jednomjesečni pritvor

Trifković i Dakić jedini u pritvoru

Kako je potvrđeno našem portalu trenutno je kriminalistički obrađeno više od 90 lica.

I dalje u pritvoru su zadržani ranije uhapšeni Srećko Trifković i Slaven Dakić. Obojica su poznati automafijaši. Njima je određen jednomjesečni pritvor.

Podsjetimo, Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni 26. oktobra u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon napora liječnika da ga spase.

Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti Volkswagen Golf VI hrvatskih registarskih oznaka (Krapina, op.a.).

Prema riječima Adema Zolja, premijera Kantona Sarajevo, na njih je pucano dok su se nalazili u policijskom vozilu i nisu imali priliku uzvratiti paljbu.

Iz tog razloga glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić, policijski komesar Mevludin Halilović, te resorni ministar Vedran Mulabdić sutra će pred Vladom Kantona sarajevo predočiti informaciju o preduzetim aktivnostima u slučaju ubistva ove dvojice policajaca.

Sjednica u 10 sati

Upravo je premijer Zolj zatražio informacije o rezultatima istrage, dodajući da je prošlo mjesec od ubistva dvojice vrijednih policajaca.

Kako saznajeemo, sjednica će početi u 10 sati, sa samo jednom tačkom dnevnog reda - slučaj ubistva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA