Ubistvo policajaca Adisa i Davora: Trifkoviću određen jednomjesečni pritvor

Radiosarajevo.ba
Ubistvo policajaca Adisa i Davora: Trifkoviću određen jednomjesečni pritvor
Foto: Arhiv / Tužilaštvo Kantona Sarajevo

Na prijedlog kantonalnog Tužilaštva u Sarajevu, Kantonalni sud odredio je jednomjesečni pritov Srećku Trifkoviću iz Istočnog Sarajeva koji je priveden zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom dva sarajevska policajca - Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 

Trifkoviću je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i istovremeno zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti, rekla je za Radiosarajevo.ba Azra Bavčić. 

U slučaju ubistva dva policajca u Sarajevu, službenici MUP-a KS su radeći na rasvjetljavanju ovog ubistva saslušali i ispitali 49 osoba, koje bi mogle imati neka saznanja vezano za ovaj slučaj.

Podsjećamo, Srećko Trifković je poznat policiji od ranije i on je hapšen 2011. godine u akciji “Kum” zbog krađe automobila. Tada je priznao krivicu i osuđen je na godinu dana i osam mjeseci zatvora.

Ponovo je u martu 2018. godine uhapšen u akciji “Volan” također zbog krađe automobila. Tada mu je određen jednomjesečni pritvor, ali je nakon isteka pritvora pušten da se brani sa slobode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije