Na groblju Sveti Josip sahranjen policajac Davor Vujinović

Radiosarajevo.ba
Na groblju Sveti Josip sahranjen policajac Davor Vujinović
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sa sahrane Davora Vujinovića na groblju Sveti Josip u Sarajevu

U Sarajevu je danas na groblju Sveti Josip na Koševu sahranjen ubijeni policajac Davor Vujinović. Njegova porodica, prijatelji, stotine kolega došli su na posljednji ispraćaj čovjeku koji je dao svoj život za državu.  Sahrani su prisustvovale i brojne Sarajlije. 

Prije sahrane na komemorativnoj sjednici u sali zgrade općine Novi Grad Sarajevo, od Davora i njegovog kolege Adisa Šehovića oprostili su se pripadnici Ministasrtva unutrašnjih poslova Kantona Sarajeva, rodbina, prijatelji I poznanici.

Danas je u cijeloj Bosni i Hercegovini dan žalosti zbog ubistva policajaca, a Sindikat policije KS-a je pozvao građane da "dostojanstveno isprate heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti".

Podsjetimo, Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti Volkswagen Golf VI hrvatskih registarskih oznaka (Krapina, op.a.).

Prema riječima Adema Zolja, premijera Kantona Sarajevo, na njih je pucano dok su se nalazili u policijskom vozilu i nisu imali priliku uzvratiti paljbu.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon napora liječnika da ga spase.

Dženaza nastradalom Adisu Šehoviću obavit će se u 14.30 sati na Mezarju Buća Potok.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije