Davore i Adise, hvala vam na svakom trenutku koji ste proveli s nama

Radiosarajevo.ba
Davore i Adise, hvala vam na svakom trenutku koji ste proveli s nama
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / S komemoracije Davoru Vujinoviću i Adisu Šehoviću u Općini Novi Grad

U Općini Novi Grad održana je komemoracija Davoru Vujinoviću i Adisu Šehoviću, dvojici sarajevskih policajaca koji su mučki ubijeni u petak ujutro od strane automafije u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Od Vujinovića i Šehovića, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, oprostili su se njegovi prijatelji iz Četvrte policijske uprave, ali i brojne kolege i prijatelji.

U ponedjeljak u FBiH: Dan žalosti zbog ubistva dvojice policajaca

Neka im je laka zemlja bosanska: Ko su bili policajci koji su ubijeni u Sarajevu

Policija RS-a uključila se u potragu za napadačima na policajce u Sarajevu

Nusret Selimović, načelnik Policijske uprave Novi Grad Sarajevo, kazao je da je bol neizreciva i da će pamtiti svaki trenutak proveden sa stradalim kolegama.

''Odajemo počast i opraštamo se od Davora i Adisa prisjećajaći se onoga što su do ovog zvjerskog čina uradili. U svojstvu njihovog rukovodioca dužnost mi je zahvaliti na njihovom doprinsu, nemjerljive su vrijednosti tragova koji su ostavili iza sebe. Bili su prije svega dobri ljudi, posvećeni porodicama i svojoj državi Bosni i Hercegovini. Neizreciva je bol koju osjećaju njihova djeca, rodbina, prijatelji. Ostat će neprežaljeni i nezamjenjivi. Dali su živote za izgradnju boljeg društva. Pamtit ćemo ih, ja ću se sjećati svih lijepih trenutaka provedenih s vama. Davore i Adise, hvala vam na svakom trenutku vaših života koje ste utkali u naše živote'', kazao je Selimović.

Komesar MUP-a KS Mevludin Halilović poručio je da imam potrebu da kažem da u ovakvim teškim trenucima teško  naći prave riječi da se iskaže naša tuga, bol i ogorčenost.

"Ovo je nenadoknadiv gubitak za porodice i Upravu policije u kojima su Adis i Davor dali maksimalan doprinos. Veliki gubitak za grad Sarajevo i državu BiH. Oni su ličnim primjerom u svakoj situaciji pokazali koliko je ovo težak, rizičan i opasan posao. Dali su svoje živote štiteći građane Sarajevu i njihovu imovinu. Zbog Adisa i Davora ćemo nastaviti raditi naše poslove. Vrata MUP-a KS će porodicama uvijek biti otvorena, jer to je i njihova kuća'', rekao je Halilović.

Elfin Mujezin, kolega i pretpostavljeni Davoru i Adisu, također je pozdravio porodice "svojih momaka".

"Prvi sam pretpostavljeni bio ovim momcima osam godina. Družili smo se i u dobru i u zlu, radosti i žalosti. Ovo su pošteni momci koji su izrasli u roditelje. za osam godina su radili pošteno i iskreno. Nijednom nisam imao problem s njima. Radili su svoj zadatak, kao rukovodilac smjene pokušavao sam Adisa u nekim stvarima sprečavati da obavlja poslove za koje je mislio da su lagani. Prije dvije noći se susreo s kriminalcima, rekao mi je "šefe, stat ću im u kraj". Stali su oni njemu. Mnogo sam vremena provodio s njima, više sam provodio s njima nego sa svojom porodicom.  Hvala im za sve", kazao je Elfin.

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije KS Mirza Hadžiabdić imao je poruku zločincima koji su ubili Adisa i Davora. 

"Zločinci, nikada nas neće pobijediti! Koliko god u tome imali namjere, neće uspjeti. Sve vas molim da Davora i Adisa sjećate po dobru. Na dva načina im se možemo odužiti - da ih ne zaboravimo i da budemo posvećeni onome u šta su oni vjerovali, u rad, red i disciplinu. Da im dragi Bog podari sve ljepote i veliko im hvala u ime Sindikata policije KS", kazao je Hadžiabdić. 

Podsjetimo, Šehović i Vujinović su ubijeni u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti Volkswagen Golf VI hrvatskih registarskih oznaka (Krapina, op.a.).

Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon napora ljekara da ga spase.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije