Večeras skup podrške policiji u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Večeras skup podrške policiji u Sarajevu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Građani Sarajeva okupili se na mjestu ubistva policajaca
Skup podrške policiji Kantona Sarajevo bit će održan danas u Sarajevu zbog brutalnog ubistva dva policajca u sarajevskom naselju Alipašino polje, najavljeno je iz Udruženja "Val".

Iz tog udruženja navode da je okupljanje i apel vlastima da dopusti policiji veće ovlasti, te da učini promjene kojima bi policija bila sigurnija u svrhu pravilnog ostvarenja zaštite građana i njihove imovine.

"Okupljanje se može tumačiti indirektno kao i glas građana da neće više tolerisati život u općoj nesigurnosti i oduzimanje ovlasti onima koji iskreno štite njihove interese", navode iz Udruženja.

Napominju da je skup zakazan za danas dobio veliku podršku iz regiona i univerziteta u BiH.

"Otvorenom pozivu nevladinim organizacijama se pridružilo još nekoliko organizacija u jačanju inicijative za skup podrške policiji Kantona Sarajevo. Organizacije koje su se pridružile otvorenom pozivu čija je inicijativa Udruženje "Val" su: Studentsku parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS), Udruženje studenata Medicinskog fakulteta univerziteta u Sarajevu, AidBrigade (grupa internacionalnih volontera za zaštitu ljudskih prava) i Uduženje Bosanskih umjetnika", navodi se u saopćenju Udruženja "Val".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije