Na brojnim institucijama istaknute zastave na pola koplja

Radiosarajevo.ba
Na brojnim institucijama istaknute zastave na pola koplja
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Dan žalosti

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku o proglašenju 29. oktobra Danom žalosti u našoj zemlji, nakon ubistva dvojice pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajeva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama institucija, a medijske kuće na teritoriji Bosne i Hercegovine, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje.

Reporter portal Radiosarajevo.ba  obišao je najvažnije institucije u glavnom gradu naše zemlje i zabilježio fotografije na kojima se vidi da poštuje Dan žalosti.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina se danas oprašta od heroja u plavom Davora Vujinovića i Adisa Šehovića, koji su u petak ujutro u 4:22 sati mučki ubijeni za vrijeme obavljanja zadatka u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Sahrana Vujinovića će se održati danas na sarajevskom groblju Sveti Josip u 12.15, dok će dženaza Šehoviću biti klanjana na na mezarju Buća Potok u 14.30 sati.

Dan žalosti se obilježava na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije