Rodica ubijenog policajca Adisa Šehovića u potresnom govoru se obratila vijećnicima

Radiosarajevo.ba
Rodica ubijenog policajca Adisa Šehovića u potresnom govoru se obratila vijećnicima
Foto: Općina Novi Grad / Elvedina Ćorić, rodica Adisa Šehovića

U Općini Novi Grad Sarajevo, uz prisustvo brojnih medija, održana je vanredna sjednica Općinskog vijeća koja je zakazana povodom terorističkog akta ubistva dvojice policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su ubijeni jučer ujutro na području ove općine.

Neka im je laka zemlja bosanska: Ko su bili policajci koji su ubijeni u Sarajevu

Policija RS-a uključila se u potragu za napadačima na policajce u Sarajevu

Sarajevo: Ubijen policajac, drugom se bore za život

Sjednici su prisustvovali i policijski komesar Mevludin Halilović, načelnik Četvrte policijske uprave Novi Grad Nusret Selimović, te članovi sindikata Policije Kantona Sarajevo, kao i ministar iz Vlade KS Mirvad Kurić.

Prisutnima se, između ostalih, emotivnim govorom obratila i Elvedina Ćorić, rodica Adisa Šehovića, policajca koji je ubijen na Alipašinom Polju.

"Ništa nam neće vratiti Adisa, ali bismo voljeli da se počinioci dovedu pred lice pravde. Naš Adis je dijete šehida, njegov otac je poginuo 1995. godine, a i njegov sin, koji ima 21 godinu, upisao je Policijsku akademiju i ide njegovim stopama. Molim vas,  sve vas molim, da učinimo koliko možemo da se njegove ubice pronađu. Znam da to možemo.

Znam da u našem komšiluku imamo ljude iz kriminala, i svi znamo šta oni čine i čime se bave, oni bez straha i stida pucaju iz automatskih puški po građanima Sarajeva. Svi se trebamo podići da se pronađu počinioci ovog gnusnog čina i svi bismo mi voljeli da se ubije pronađu, zbog građana Sarajeva, građana Novog Grada, Adisovih kolega policajaca", kazala je suznih očiju Elvedina Ćorić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije