Zajedničko saopćenje: Tužilaštvo i MUP KS o istrazi ubistva policajaca

Radiosarajevo.ba
Zajedničko saopćenje: Tužilaštvo i MUP KS o istrazi ubistva policajaca
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Uviđaj u Sarajevu

Tužilaštvo KS i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zajedno su se oglasili saopćenjem za javnost u vezi sa istragom koja se odnosi na ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Odluka / Ponedjeljak proglašen Danom žalosti u BiH zbog ubistva sarajevskih policajaca

Odluka / Povodom ubistva dvojice sarajevskih policajaca sutra Dan žalosti i u RS-u

"Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, službenici ove policijske agencije do sada su pod nadzorom Tužilaštva KS saslušali i ispitali 49 osoba. Većina njih je i kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je.

U toku prethodna dva dana, između ostalog, izvršeni su pretresi na 12 lokacija na području Republike Srpske.

U akciju pronalaska počinitelja krivičnog djela ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su gotovo sve policijske agencije (MUP KS, MUP RS, FUP, SIPA, Granična policija), dok asistenciju pruža i OSA BiH.

"Budući da je u toku istraga i intenzivna potraga za osumnjičenima, u ovom momentu ne možemo saopćiti više detalja. Kada budemo raspolagali sa konkretnim informacijama, javnost će biti blagovremeno obaviještena", naveli su iz Tužilaštva KS i MUP-a KS.

Podsjećamo, u sarajevskom naselju Alipašino Polje - C faza, u blizini tržnog centra "Bingo", u petak ranu ujutro, zasada nepoznati počinitelji, zasuli su rafalnom paljbom policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi motornog vozila.

Policajac Adis Šehović smrtno je stradao na mjestu događaja, a njegov kolega Davor Vujinović, koji je teško ranjen, podlegao je nakon višesatne borbe za život na KCUS-u.

Ponedjeljak, 29. oktobra, proglašen je za Dan žalosti u cijeloj BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije