Tužilaštvo BiH: Imamo obilnu dokumentaciju u predmetu "Respiratori"

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH: Imamo obilnu dokumentaciju u predmetu "Respiratori"
FOTO: Fena / S preuzimanja respiratora

Tužilački tim u stalnom je i kontuiranom radu i gotovo svakodnevno na terenu. Donesena je naredba o provođenju istrage i ispitano je više desetina osoba, saopćeno je danas iz Tužilaštva BiH o predmetu "Respiratori".. 

Kako je navedeno, samo Tužiilaštvo BiH može dati kvalitetnu i cjelovitu informaciju o aktivnostima u ovom predmetu. 

"Po nalogu tužiteljskog tima i u ovom trenutku policijski djelatnici SIPA vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentiranje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet. Tužitlaštvo BiH ima razumijevanja za veliki interes javnosti i zbog toga ćemo pravovremeno obavještavati javnost, vodeći računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u toku", saopćeno je iz ove pravosudne institucije. 

Istaknuto je i da su netačni pojedini navodi koji su se u protekla dva dana pojavili u medijima, i to da nije donesena naredba o provođenju istrage, da se traži vještačenje viber komunikacije u Austriji, kao i drugi neprovjereni navodi koji mogu nanijeti štetu radu na predmetu. 

"Također, sve agencije i institucije, koje sudjeluju sa tužilaštvom u radu na istrazi, postupaju po uputama tužiilačkog tima, koji rukovodi istražnim radnjama i prikupljaju dokaze i vrše aktivnosti po nalogu Tužilaštva BiH", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije