Kovačević: Poslali smo Tužilaštvu BiH podatke koliki je PDV za 20 respiratora

Radiosarajevo.ba
Kovačević: Poslali smo Tužilaštvu BiH podatke koliki je PDV za 20 respiratora
Arhiv / Ratko Kovačević

Još prošle sedmice smo poslali odgovor Tužilaštvu Bosne i Hercegovine o visini duga. Prema podaci dug iznosi nešto više od 470.000 maraka.

To je za Radiosarajevo.ba kazao Ratko Kovačević, glasnogovornik Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, na naše pitanje koliki je ukupan PDV za 20 respiratora koje "FH Srebrena malina", vlasnika Fikreta Hodžića, treba da uplati ovoj instituciji

Podsjetimo, avionom iz Pekinga sredinom aprila u Sarajevo je stigla pošiljka sa 80 respiratora, a za preostalih 20 se čekao neki od narednih letova.

Kompanija “FH Srebrena malina”, u čijim je prostorijama SIPA izvršila pretres, probila je rok isporuke uređaja za mjesec, s obzirom na to da je u ugovoru navedeno da je rok 15. april.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je na pisti Sarajevskog aerodroma 25. aprila dočekao 80 respiratora i pohvalio se kako je nabavljena najtraženija roba na svjetskom tržištu.

Od tada se “otvara se” sve osim kutija respiratora, koje i dalje niko nije vidio.

Kompanija "Srebrena malina" koja je u centru afere u vezi nabavke "Respiratora", podsjećamo, tražila je prošle sedmice od Suda BiH da joj se odobri transakcija od 452.000 KM kako bi platio PDV za preostalih 20 respiratora koji trebaju stići u BiH.

Hodžiću je Sud BiH, inače, blokirao dva računa u Privrednoj banci Sarajevo prije dvije sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije