Turković odgovorila Miletiću: Razlog napada jer sam na istoj liniji kao i '92

29
Radiosarajevo.ba
Turković odgovorila Miletiću: Razlog napada jer sam na istoj liniji kao i '92
FOTO: Radiosarajevo.ba / Turković/ Miletić

Nakon što je Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine razljutila bh. javnost izjavom da su "razmaženi", oglasio se i Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH.

Podsjetimo, Turković je tokom gostovanja na sarajevskoj televiziji izjavila:

"Niko nema pravo da bude umoran, niko! Znate, svi mi imamo jako dobar život... Onaj ko ima toplinu u domu, ko ima svjetlo u domu, ko ima nešto da pojede, ne smije biti umoran! Znate, ja mislim da smo svi mi pomalo razmaženi", smatra Turković.

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Zatim je Miletić za N1, govoreći o ovoj izjavi, poručio kako bi ministrica trebala dati ostavku.

"U svakoj normalnoj zemlji osoba koja obnaša tako visoku dužnost dala bi ostavku... Oni nas privikavaju, pogotovo pojedine osobe iz SDA – imali smo više puta federalnog premijera, bivšeg gradonačelnika. Pitamo se da li imaju problem sa nedostatkom informacija”, rekao je Miletić.

Turković se zbog ove izjave oglasila putem Facebooka, a njenu izjavu prenosimo u cijelosti.

"Nevjerovatna je količina laži, uvreda i jezika mržnje iznesena posljednjih dana protiv mene.

Prešutjela sam, jer je posve jasno da je u pitanju hibridni rat koji se vodi protiv svih onih koji se bore za Bosnu i Hercegovinu.

Ali, zvaničnici, ljudi poput Zlatka Miletića, delegata u Domu naroda BiH, ne bi smjeli sebi dozvoliti da iznose neprovjerene i netačne informacije.

Gospodine Miletiću, za vašu informaciju, ja sam se 1992. godine uoči početka agresije, sa troje djece, iz ugodnosti Australije gdje sam bila uspješan pravnik-kriminalista, sa sigurnošću koju mi je davala porodica majke Katarine Kraus koja je živjela u Australiji od šezdesetih godina, dobrovoljno vratila u BiH i Sarajevo, stavila se na raspolaganje državi i narodu u gradu pod opsadom.

Radila sam poslove od kojih su mnogi muškarci koji danas iznose laži i objede bježali i skrivali se. Na to sam ponosna. O tome se ne zna mnogo, jer se nikada time nisam hvalila, niti u prsa busala.

Smatrala sam to svojom dužnošću.

Informacije o svojoj imovini sam prilikom stupanja na dužnost obznanila u cjelosti.

Nisu to jedine laži koje su o meni iznesene, lagalo se o mojim primanjima, mojoj porodici, nehumano vrijeđalo kao osobu, pa i ženu i sve je sakriveno iza plašta kritike zbog manjeg djela intervjua koji glasni kritičari u cjelosti nisu ni pogledali.
Sigurna sam da Vi gospodine Miletiću dobro razumijete elemente specijalnog rata koji se vodi protiv naše države koja “da bi se lakše dezintegrisala mora da bude disfunkcionalna, a narod nezadovoljan kako ne bi vidio svrhu dalje borbe za BiH”.

Nije, gospodine Miletiću, razlog napada nešto što sam rekla, a što svako dobronamjeran može potpuno jasno razumjeti, već zato što sam i danas na istoj liniji na kojoj sam bila i ‘92", poručila je Turković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (29)

/ Povezano

/ Najnovije