Turković šokira, građane nazvala razmaženima: "Nemamo ni šatore s beskućnicima"

55
Radiosarajevo.ba
Turković šokira, građane nazvala razmaženima: "Nemamo ni šatore s beskućnicima"
Foto: Hayat / Bisera Turković gost na Hayat TV

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Herceghovine, gostovala je na Hayat TV-u, u emisiji '7 Plus', gdje je odgovarala na brojna aktuelna pitanja.

Odgovarala je i na pitanja o materijalnom stanju bh. građana, a na pitanje "kada bi siitucija u BiH mogla postato bolja", ministrica Turković je odgovorila - da situacija svakim danom postaje sve bolja.

"Ima ova 2022. godina nekih sličnosti sa '92. Ali, kada se mjeri opasnost, to se ne može porediti... Tada je sedam divizija bilo ovdje. S jedne strane ste imali goloruk narod, a s druge profesionalno osposobljenu vojsku. I taj goloruki narod je odbranio svoju državu i nastavio svoj put dalje", kazala je Turković te dodala:

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

"Znate, ništa se ne dobiva bez napora i rada. Postojale su i druge evropske zemlje koje su prolazile kroz ono što mi danas prolazimo i ne vidim zašto bi Bosna i Hercegovina i njeni građani bili toga pošteđeni i imali neki idilični život. Naravno, treba da se izgradimo, dokažemo, treba da se izborimo..."

Novinarku je zanimalo da li su građani BiH umorni od te borbe.

"Niko nema pravo da bude umoran, niko! Znate, svi mi imamo jako dobar život... Onaj ko ima toplinu u domu, ko ima svjetlo u domu, ko ima nešto da pojede, ne smije biti umoran! Znate, ja mislim da smo svi mi pomalo razmaženi", dodala je Turković.

Ministrica je poručila je tokom svojih posjeta State Departmentu imala priliku vidjeti beskućnike ovo ove institucije u SAD. Te da se iznenadi kada vidi koliko ljudi u Australiji koji ne mogu da prežive.

"Kada odem, naprimjer, u SAD, ako njih uzmemo kao vrhunac razvoja i demokratije i ljudskih prava i zaštite, ja se iznenadim koliko oko State Departmenta vidim šatora u kojima su smješteni beskućnici", podvukla je Turković.

Zatim je spomenula šatore i beskućnike, ali i rekla da ih nema u BiH.

"Vi ovdje u Sarajevu, oko Predsjedništva, oko zgrade Vijeća ministara, oko Parlamenta, još uvijek nemate šatore sa beskućnicima... Mi imamo teških slučajeva, ne treba zatvarati oči, ali veliki procenat našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Kvalitet socijalnog života je na visokom nivou u Bosni i Hercegovini", kazala je, između ostalog, Bisera Turković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (55)

/ Povezano

/ Najnovije