Oglasila se Bisera Turković nakon izjave da su bh. građani razmaženi

36
Radiosarajevo.ba
Oglasila se Bisera Turković nakon izjave da su bh. građani razmaženi
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Bisera Turković

Ministrica vanjskih poslova BiH je gostovala je na Hayat TV-u, u emisiji '7 Plus', a svojom izjavom šokirala je bh. javnost.

Naime, kazala je da niko nema pravo da bude umoran od borbe za izgradnju BiH.

"Niko nema pravo da bude umoran, niko! Znate, svi mi imamo jako dobar život... Onaj ko ima toplinu u domu, ko ima svjetlo u domu, ko ima nešto da pojede, ne smije biti umoran! Znate, ja mislim da smo svi mi pomalo razmaženi", rekla je ministrica.

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Zatim je spomenula šatore i beskućnike u razvijenim zemljama svijeta, ali i rekla da ih nema u BiH.

"Vi ovdje u Sarajevu, oko Predsjedništva, oko zgrade Vijeća ministara, oko Parlamenta, još uvijek nemate šatore sa beskućnicima... Mi imamo teških slučajeva, ne treba zatvarati oči, ali veliki procenat našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Kvalitet socijalnog života je na visokom nivou u Bosni i Hercegovini", kazala je, između ostalog, Bisera Turković.

Njene izjave odjeknule su u javnosti, što je izazvalo negativne komentare. Potom se ministrica oglasila na društvenim mrežama.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

"Pojedinci su ponovo dio mojih izjava iz intervjua televiziji Hayat izvukli iz konteksta i pogrešno reinterpretirali. To već postaje redovna praksa, očito sa političkim i populističkim motivima. 

Moje poruke su apsolutno jasne i govore o tome da se konstantno ističe sve negativno o BiH, često bez argumenata i unatoč ekonomskim pokazateljima. Takva kampanja protiv BiH samo podstiče iseljavanje mladih ljudi, proizvodi beznadežnost i ima za cilj oslabiti ljude koji se bore za ovu zemlju.

Jasno je da je još uvijek dug put pred nama, da se mnogi bore za egzistenciju, ali moramo nekad pogledati i napredak i put koji smo kao država prešli", rekla je Turković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (36)

/ Povezano

/ Najnovije