SDP: Bisera Turković iz luksuza svojih silnih stanova ne vidi stanje u BiH

17
Radiosarajevo.ba
SDP: Bisera Turković iz luksuza svojih silnih stanova ne vidi stanje u BiH
Foto: Radiosarajevo.ba / SDP BiH žestoko o izjavi Bisere Turković

Forum mladih SDP BiH posljednje izjave ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković smatra "uvredom inteligencije svih građana i njihovim otvorenim ponižavanjem, te je svojim izjavama potvrdila da SDA uvijek može gore".

Forum mladih Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine posljednje izjave ministrice Turković o "razmaženim" ljudima Bosne i Hercegovine "ne smatra nespretnom izjavom, nego drskim i bezobzirnim, ali iskrenim mišljenjem Bisere Turković o građanima naše države".

"Bisera Turković, baš poput još jednog SDA portparola Fadila Novalića, govori ono što SDA misli. Jednaki su im i uspjesi na političkom planu, a to je sramoćenje i derogiranje državnih organa na svakom koraku. 

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

Umjesto da ministrica Turković odgovori na raniji zahtjev SDP-a da pozove na odgovornost nesposobne ambasadore, ona nas je počastila novim uvredama i besmislicama. Ona je na kraju možda i najbolja slika naše pogubljene diplomatije", ističu iz Foruma mladih ove stranke, pa nastavljaju:

"Bisera Turković iz luksuza svojih silnih stanova ne vidi i ne želi da vidi da svaki dan nekoliko autobusa građana napusti Bosnu i Hercegovinu zbog nje i njene stranke, one stranke koja je državu Bosnu i Hercegovinu pretvorila u privatnu državu par porodica. Danas ovom državom upravljaju statisti, držači kišobrana i ostala pratnja Alije Izetbegovića. Stoga, ne čude izjave Bisere Turković da je državnost Bosne i Hercegovine krenula upravo sa Alijom Izetbegovićem. Za nju, sigurno, država i jeste počela tada, kao i bogaćenje i akumulacija stanova i ostalih nekretnina. 

Nakon izjava Fadila Novalića o partizanima i njegovoj posvećenosti borbi protiv antifašizma bilo je teško nadmašiti takvu besmislicu, ali Turković je uspjela u tom poduhvatu, pa osim direktnog ismijavanja građana Bosne i Hercegovine, opusu svojih promašaja dodaje i nepostojeće izjave Alije Izetbegovića, odnosno, prepisuje ih iz ZAVNOBiH-a. Stoga, nakon kamenja po Sarajevu s izmišljenim ili falsificiranim izrekama Alije Izetbegovića, te najnovijim dodavanjem zaključaka ZAVNOBIH-a opusu Alije Izetbegovića pitamo se da li je iko u SDA ikad čuo ili pročitao nešto od svog prvog predsjednika? Također, kakva je to ministrica Bosne i Hercegovine koja ne zna kada je "osnovana Bosna i Hercegovina"? 

Ministrica koja ima hrabrosti da viševjekovnu državnost Bosne i Hercegovine datira sa nastankom njene stranke 1990. godine, kao da je sve krenulo od SDA, pokazuje da tu državu ne poštuje. Po ministrici Turković Bosna i Hercegovina postoji tek 32 godine. Kako nas ministrica predstavlja po svijetu ne želimo ni pretpostavljati, ali je očito da naša diplomatija boluje teži oblik apsolutnog i elementarnog neznanja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije