Ministrica Turković objavila važnu vijest: U BiH stižu vakcine iz EU

1
Radiosarajevo.ba
Ministrica Turković objavila važnu vijest: U BiH stižu vakcine iz EU
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Bisera Turković

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova i zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH na svom zvaničnom Twitter profilu napisala je kako su pregovori oko planirane isporuke vakcina u završnoj fazi.

"Jutros sam razgovarala sa Oliverom Varhelyim zajedno sa kolegama iz regije, o završnim koracima za planiranu isporuku vakcina protiv koronavirusa. EU je Zapadnom Balkanu osigurala značajne količine vakcina, uključujući BiH. To je vrlo važan korak za nas", napisala je Turković. 

Podsjećamo, Turković je prethodno održala i radni sastanak sa ambasadorom Rusije Igorom Kalabuhovom na temu nabavke vakcina. Federacija BiH pokušava ugovoriti nabavku vakcina. 

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen obavijestila je ranije lidere regiona da će u drugoj polovini aprila ove godine početi isporuka 650.000 Pfizerovih vakcina zemljama Zapadnog Balkana, što je donacija Evropske unije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije