Odnosi / Turković razgovarala sa pomoćnikom državnog sekretara SAD-a Reekerom

15. 04. 2021. u 13:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, razgovarala je sa v.d. pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Phillipom Reekerom.

Reeker je ministricu Turković službeno obavijestio o odluci predsjednika SAD-a Joa Bidena da povuče američke vojnike iz misije u Afganistanu do 11. septembra ove godine.

Oružane snage Bosne i Hercegovine su dio međunarodne koalicije, te već godinama učestvuju u mirovnoj misiji u ovoj državi sa ograničenim brojem vojnika. Reeker je zahvalio Bosni i Hercegovini na partnerstvu i doprinosu naše zemlje ovoj misiji.

Ministrica Turković je izrazila zadovoljstvo što je i Bosna i Hercegovina svrstana u partnerske zemlje koje su doprinijele izgradnji mira i stabilizaciji u okviru međunarodne misije. Reeker je ovu informaciju, obzirom da je BiH dio međunarodne mirovne koalicije, ministrici Turković prenio i prije nego je ona javno objavljena, te je ona prenesena Predsjedništvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)