Trojac iz Mostara uhapšen zbog napada na sudiju kod Jablanice

0
Radiosarajevo.ba
Trojac iz Mostara uhapšen zbog napada na sudiju kod Jablanice
PrtScr / Automobil sudije Topalovića

Pripadnici MUP HNK su četvrtak oko 14:40 sati uhapsili M. M., E. P. i A. G., iz Mostara zbog sumnji na učestvovanje u napadu koji se dogodio u tunelu Lendava, nakon utakmice Velež – Borac.

"Tri osobe su lišene slobode i prebačene u Policijsku upravu Konjic na daljnu obradu. U svojstvu su osumnjičenih zbog događanja u tunelu Lendava, odnosno napada na službenike Nogometnog saveza", rekao je to Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK za Bljesak.info.

Od navedenih su uz potvrdu privremeno izuzeti mobiteli.

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dan ranije su pripadnici MUP-a uhapsili F. L. (2000) iz mjesta Domanovići kod Čapljine zbog osnovanih sumnji da je sudjelovao u napadu na na Sabriju Topalovića i njegove kolege prije sedam dana u tunelu Lendava.

F. L. je zadržan u prostorijama Policijske uprave Čapljina, nakon čega je predan policijskim službenicima Policijske uprave Konjic na dalje postupanje, budući da oni vode istragu u ovom slučaju. 

Podsjećamo, nakon utakmice 10. kola m:tel Premijer lige BiH, između Veleža i Borca, koja je prekinuta u 82. minuti nakon upada navijača domaćih, glavnom sudiji susreta Sabriji Topaloviću iz Zenice, po povratku iz Mostara u Jablanici, zapaljen automobil.

Jedna osoba, koja se nalazila u automobilu sa Topalovićem, zatražila je i ljekarsku pomoć.

Susret su prekinuli navijači Veleža. Nezadovoljni suđenjem uletjeli su na teren u 82. minuti nakon što je Stojan Vranješ drugim golom udvostručio prednost Banjalučana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije