Novi detalji - kako je zapaljeno vozilo sudije Topalovića, kolika kazna prijeti Veležu

14
A. S.
Novi detalji - kako je zapaljeno vozilo sudije Topalovića, kolika kazna prijeti Veležu
Print Screen / Zapaljen automobil

Ne stišava se bura nakon što su sinoć navijači Veleža prekinuli susret 10. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Borca, o čemu je portal Radiosarajevo.ba već pisao

Podsjetimo, susret su prekinuli navijači Veleža. Nezadovoljni suđenjem uletjeli su na teren u 82. minuti nakon što je Stojan Vranješ drugim golom udvostručio prednost Banjalučana.

Prije toga, sudija Sabrija Topalović je napravio nekoliko kardinalnih pogrešaka, od kojih izdvajamo da nije sudio penal za Velež u prvom poluvremenu, te da je dosudio faul za Borac umjesto za Rođene, iz kojeg su gosti poveli sa 1:0.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Sve to je razljutilo navijače domaće ekipe, koji su ogorčeni suđenjem Topalovića, uletjeli u teren i prekinuli duel, koji će biti najvjerojatnije registrovan 3:0 za Borac.

A onda, automobil Mercedes, u kojem su se nalazili sudija Topalović i dvojica njegovih kolega iz Nogometnog saveza BiH, koji su se vraćali iz Mostara, presretnut je na magistralnom putu između Jablanice i Konjica, u tunelu Lendava.

Nakon što su zaustavili vozilo, još uvijek nepoznate osobe su zapalile automobil te tom prilikom povrijedile jednu osobu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nam je potvrđeno automobil je zapaljen bakljom, koja je ubačena u vozilo nakon što je razbijen prozor.

"U tunelu Lendava sinoć u 23.45 sata Golf pet presreo je automobil Mercedes u kojem su se nalazili zaposleni iz Nogometnog saveza BiH. Osobe iz Golfa su palicama razbili prednje vjetrobransko staklo na Mercedesu i ubacile baklju u automobil. Tom prilikom je povrijeđena jedna osoba koja je ljekarsku pomoć potražila u Domu zdravlja u Konjicu. Za počiniteljima se i dalje traga", rekao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

Kako smo saznali povrijeđena osoba je supervizor suđenja Adnan Alispahić, koji se nalazio u vozilu zajedno sa Topalovićem. Alispahić je zadobio i povrede, ali je uspio, zajedno sa Topalovićem, da u drugom vozilu napusti Jablanicu.

Prema informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, Topalović je i na putu do svlačionice dobio nekoliko udaraca od strane nepoznatih lica.

Iz FK Velež su potvrdili da će se tokom današnjeg dana oglasiti saopćenjem za javnost, u kojem će detaljno iznijeti sve činjenice velike sudijske krađe Sabrije Topalovića.

Portal Radiosarajevo.ba jutros je kontaktirao Nogometni savez BiH, kako bismo saznali visinu kazne koja očekuje FK Velež.

"Prema Pravilniku NSBIH, FK Velež prijeti kazna od 20.000 maraka i suspenzija terena na tri utakmice. Naravno, na visinu kazne dosta toga će utjecati od izvještaja službenih lica sa utakmice, koje još nisu dostavljeni u NSBiH", potvrdili su iz Nogometnog saveza BiH za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije