Ponoćna drama u Jablanici: Zapaljen automobil sudije Sabrije Topalovića

4
A. Sokolović
Ponoćna drama u Jablanici: Zapaljen automobil sudije Sabrije Topalovića
Print Screen / Zapaljen automobil

Utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH, između Veleža i Borca, koja je prekinuta u 82. minuti nakon upada navijača domaćih, imala je i treće poluvrijeme.

Portal Radiosarajevo.ba saznaje, da je glavnom sudiji susreta u Vrapčićima Sabriji Topaloviću iz Zenice, po povratku iz Mostara u Jablanici, zapaljen automobil.

Na društvenim mrežama se, pojavio i snimak nakon što je vozilo zapaljeno, na kojem se vidi intervencija vatrogasaca i policije.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Prema informacijama do kojih smo došli, jedna osoba, koja se nalazila u automobilu sa Topalovićem, zatražila je i ljekarsku pomoć. Kako smo saznali riječ je o supervizoru suđenja Adnanu Alispahiću, koji se nalazio u vozilu zajedno sa Topalovićem.

Alispahić je zadobio i povrede, ali je uspio, zajedno sa Topalovićem, da u drugom vozilu napusti Jablanicu.

Podsjetimo, susret su prekinuli navijači Veleža. Nezadovoljni suđenjem uletjeli su na teren u 82. minuti nakon što je Stojan Vranješ drugim golom udvostručio prednost Banjalučana.

Prije toga, Topalović je napravio nekoliko kardinalnih greški, od kojih izdvajamo da nije sudio penal za Velež u prvom poluvremenu, te da je dosudio faul za Borac umjesto za Rođene, iz kojeg su gosti poveli sa 1:0.

Sve to je razljutilo navijače domaće ekipe, koji su ogorčeni suđenjem Topalovića, uletjeli u teren i prekinuli duel , koji će biti najvjerojatnije registrovan 3:0 za Borac.

Prema informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, Topalović je i na putu do svlačionice dobio nekoliko udaraca od strane nepoznatih lica.

Iz Banje Luke su iza ponoći dolazile informacije da je jedan udarac u predjelu glave dobio igrač Jovo Lukić, a da su mete napada bili još trener Nemanja Milanović i direktor Dejan Lukendić, koji je u izjavama nakon meča kazao da je bio vrijedan dok je posmatrao duel na tribinama, te da su ga u nekoliko navrata štitili čelnici Veleža, za koje je rekao da su bili veoma korektni.

Iz FK Velež su nakon utakmice potvrdili da će se tokom srijede oglasiti saopćenjem za javnost, u kojem će detaljno iznijeti sve činjenice velike sudijske krađe Sabrije Topalovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije