Policija uhapsila osumnjičenog za napad na sudiju u tunelu u Jablanici

1
Radiosarajevo.ba
Policija uhapsila osumnjičenog za napad na sudiju u tunelu u Jablanici
PrtScr / Automobil sudije Topalovića

Zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u napadu na Sabriju Topalovića i njegove kolege prije sedam dana u tunelu Lendava, nakon utakmice Velež - Borac, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona su lišili slobode F. L. potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

"29. septembra 2021. godine, u 07,15 sati, djelatnici MUP-a HNK lišili su slobode F.L. (2000) iz Domanovića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilničko ponašanje“ na prostoru PU Konjic.

F.L. je zadržan u prostorijama za zadržavanje PU Čapljina, a u 11,00 sati predat je policijskim službenicima PU Konjic na daljnje postupanje", kazali su iz policije.

Važna obavijest iz GRAS-a: Danas će doći do privremene obustave saobraćaja u Sarajevu

Važna obavijest iz GRAS-a: Danas će doći do privremene obustave saobraćaja u Sarajevu

Podsjećamo, nakon utakmice 10. kola m:tel Premijer lige BiH, između Veleža i Borca, koja je prekinuta u 82. minuti nakon upada navijača domaćih, glavnom sudiji susreta Sabriji Topaloviću iz Zenice, po povratku iz Mostara u Jablanici, zapaljen automobil.

Jedna osoba, koja se nalazila u automobilu sa Topalovićem, zatražila je i ljekarsku pomoć.

Susret su prekinuli navijači Veleža. Nezadovoljni suđenjem uletjeli su na teren u 82. minuti nakon što je Stojan Vranješ drugim golom udvostručio prednost Banjalučana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije