Saopćenje / Policija objasnila koju grešku su suci napravili sinoć u Jablanici

22. 09. 2021. u 16:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova hercegovačko-neretvanskog kantona oglasilo se nakon incidenata za vrijeme i poslije susreta 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine izmešu Veleža i Borca.

U saopštenju MUP-a se između ostalog navodi da su službena lica N/FSBiH samovoljno napustila kolonu prije nego je došlo do napada u tunelu Lendava nadomak Jablanice, prenosi portal N1

"Dana 21.09.202U1. godina na stadionu 'Rođeni' u Vrapčićima odigrana je fudbalska utakmica u okviru Premijer lige BiH između FK Velež-Mostar i 'Borac' Banja Luka. U 82. minuti fudbalska utakmica je prekinuta na zahtjev delegata, zbog ulaska navijača FK Veleža u fudbalski teren. U kratkom roku policijski službenici PU Mostar su udaljili navijače sa terena i tribina, bez upotrebe fizičke snage.

U skladu sa planom obezbjeđenja policijski službenici PU Mostar gostujuće fudbalere i službenike Fudbalskog saveza BiH, službenim policijskim vozilima dopratili su do Aleksin han, gdje ih preuzimaju policijski službenici PU Konjic. U mjestu Jablanica autobus sa gostujućim fudbalerima uz policijsku pratnju nastavlja kretanje u smjeru Prozor, dok službenici fudbalskog saveza samovoljno napuštaju kolonu i kreću u smjeru Sarajeva magistralnim putem M-17, bez obavještavanja policijske pratnje.", navodi se u saopćenju MUP-a.

U saopćenju se još dodaje da su počinioci se nalazili u putničkom vozilu marke Golf, te da se još uvijek traga za počiniteljima.

"Oko 23,45 sati ispred tunela 'Lendava' putničko vozilo marke Golf-V u kom su se nalazila 4 NN lica izvršili su presretanje vozila u kom su se nalazili službenici Fudbalskog saveza BiH, te su bejzbol palicama napravili materijalnu štetu na vozilu i ubacili zapaljivo pirotehničko sredstvo u vozilo pri čemu je vozilo u potpunosti izgorilo.

Nakon obavljenog uviđaja i drugih službenih radnja, policijski službenici PU Kojic izvršili su policijsku pratnju službenika Fudbalskog saveza do prevoja Ivan sedlo.

Pripadnici MUP-a HNK preduzimaju sve mjere i radnje predviđene Zakonom da pronađu izvršioce ovog krivičnog djela.", navodi se u saopćenju MUP-a HNK.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)