Vogel: Koliko će puta EU nasjedati na trikove provincijskih moćnika poput Dodika

8
Radiosarajevo.ba
Vogel: Koliko će puta EU nasjedati na trikove provincijskih moćnika poput Dodika
Arhiv / Toby Vogel

Komesar za susjedske odnose i proširenje Olivér Várhelyi je nedavno održao niz sastanaka sa predstavnicima vlasti u BiH, ali i opozicijom, dok su njegov potez odlaska nakon toga u Banja Luku na sastanak sa Miloradom Dodikom, članom Predsjednišva BiH i liderom SNSD-a, komentarisali mnogo analitičari.

"Mislim da neki evropski političari, uostalom kao i predstavnici ove američke administracije čine veliku grešku što se sastaju sa takvim rušiteljem bh. države, kočničarom njenog napretka i uostalom glavnim političkim vazalom Moskve na zapadnom Balkanu - gospodinom Dodikom", poručio je jučer Erol Avdović,  novinar koji decenijama izvještava iz sjedišta Ujedinjenih nacija.

Kasnije je ove poteze komentarisao i Toby Vogel, politički analitičar iz Vijeća za politiku demokratizacije koji se "naslonio" na izjavu Adija Ćerimagića, analitičara Inicijative za evropsku stabilnost (ESI).

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

"Ne znam koliko će još puta Europska unija nasjedati na trikove trećerazrednih provincijskih moćnika poput Dodika i Čovića.

Ono što Orbanov čovjek u Komisiji govori ovdje je - dajmo Dodiku jedan i dva, a Čoviću tri da dobijemo četiri zauzvrat, da deblokiramo 'evropske integracije'", poručio je Vogel putem Twittera.

Radi pojašnjenja - broj jedan je državna imovina, broj dva Iznkov zakon, broj tri su ustavne reforme te broj četiri povratak u bh. institucije, kako je ranije pojasnio  Ćerimagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije