Dino Mustafić o potezima Várhelyija: Mnogi su sklopili pakt sa đavolom

9
Radiosarajevo.ba
Dino Mustafić o potezima Várhelyija: Mnogi su sklopili pakt sa đavolom
Print Screen / Dino Mustafić i Olivér Várhelyi

Režiser, analitičar, kulturni radnik Dino Mustafić komentirao je poruke i poteze komesar za susjedske odnose i proširenje Olivér Várhelyija koji je danas održao niza sastanka sa predstavnicima vlasti u BiH, ali i opozicijom.

Uz ostalo Várhelyi se uputio "na noge" članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku u Banja Luku, gdje se osim njega, sastao i sa predsjednicom bh. entiteta RS Željkom Cvijanović. To je mnoge analitičare političkih odnosa u BiH iznenadilo. Tim jer se sve dešava samo dan nakon što je Parlament EU označio Dodika kao glavni problem, te pozvao na sankcije protiv njega!?

"Poneki visoki dužnosnici EU pokazuju razjedinjenost po pitanju elementarnih principa na kojim počiva savremena Evropa. Političke igre oko BiH će im se vratiti na njihovim kućnim adresama. Mnogi su sklopili pakt sa đavolom, i tolerišu nacionalizam i destrukciju kao 90-ih. Samo ovaj put to se neće zaustaviti isključivo u našem dvorištu. Ne znaju sa čim se igraju", kazao je Mustafić za Radiosarajevo.ba.

Plenković proglasio pobjedu HDZ-a na izborima u Hrvatskoj: "Večeras slavimo, sutra formiramo vladu"

Plenković proglasio pobjedu HDZ-a na izborima u Hrvatskoj: "Večeras slavimo, sutra formiramo vladu"

Dodik je večeras istakao je da je bh. entiter RS spreman nastaviti rad u institucijama BiH, ako se povuče nametnuti "Inzkov zakon".

"Komesar za proširenje EU Oliver Várhelyi očekuje da funkcionišu zajedničke institucije (institucije države Bosne i Hercegovine, op.a.), dakle upravo oni organi za koje je RS (bh. entitet u sastavu države Bosne i Hercegovine) rekla da ne želi raditi u njima dok se ne povuče nametnuti zakon Valentina Inzka. Nakon što se povuče taj nametnuti zakon, pristajemo da razgovaramo o daljem radu", istakao je Dodik, nakon sastanka zvaničnika RS sa komesarom EU za proširenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije