Svjedočio suprug Alise Mutap, Muriz Memić poručio: Neka trpi dalje koga je oženio

12
Radiosarajevo.ba
Svjedočio suprug Alise Mutap, Muriz Memić poručio: Neka trpi dalje koga je oženio
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

U Općinskom sudu u Sarajevu danas, 13. juna, je održano ročište po tužbi Alise Mutap Ramić, koju je pokrenula protiv Muriza Memića za klevetu. Na današnjem ročištu svjedočio je, između ostalih, suprug Alise Mutap Ramić, Fahrudin Ramić.

Nakon ročišta, medijima se obratio Muriz Memić.

"Danas smo u sudnici čuli stvari koje ja slušam već sedam godina. Imam i ja svoje mišljenje, to sam jučer rekao, svi svjedoci su pričali o svojim saznanjima. Interesantan svjedok je Josip Barić, on je danas u sudnici tražio da mu se plate troškovi za parking i za njegov dolazak. Sud je odredio da mu isplati 30 KM troškova, ja ću mu naredni put ispred Suda BiH, pošto mu se tamo sudi za organizirani kriminal, isplatit 30 KM", kazao je Memić.

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Na današnjem ročištu bio je i Fahrudin Ramić, a Memić je prokomentarisao njegovo svjedočenje.

"Vidjeli smo kako mu je teško palo, ali se ipak sjetio oženiti Alisu Mutap. Neka trpi dalje koga je oženio. Trpim i ja sedam godina ko mi je ubio dijete, a neće da kaže. Nije me dirnulo njegovo svjedočenje po nagovoru advokata. I danas pitamo ko plaća te advokate? Alisa Mutap ne radi, Zijad Mutap ne radi", zaključio je Memić.

Medijima se nakon ročišta obratio i Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

Muriz Memić nakon današnjeg ročišta: "Pitao bih Alisu je li ikad pustila suzu za Dženanom"

Muriz Memić nakon današnjeg ročišta: "Pitao bih Alisu je li ikad pustila suzu za Dženanom"

"Namjera je bila pitati Ćatu Merisa ono što je on govorio pred Sudom BiH, 7. aprila 2022. godine, tada je rekao da koliko je njemu poznato da su snimci na hotelu Cristal brisani i da to ima veze s prostitucijom. Čuli smo sa čim povezuju Alisu Mutap, iz kakve porodice potiče. Sve ono što je rekao Muriz je bilo više nego razumno. Na kraju krajeva te informacije su bile na društvenim mrežama i bez da je Muriz Memić to iznio", istaknuo je Feraget.
i Feraget.

Feraget je prokomentarisao i zahtjev Josipa Barića.

"Mene bi lično bilo sramota da zahtjevam troškove dolaska sa Ilidže, koliko mi je poznato osim što je suspendovan kako policajac, on ima i neki privatni biznis. Muriz Memić je pripremio 30 KM i isplatiti će mu 26. juna kada bude nastavak suđenja", zaključio je Feraget.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap.

Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Posted by Pravda za Dženana Memića on Wednesday, June 14, 2023

Sud BiH je u novembru prošle godine oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH u martu ove godine ukinulo oslobađajuću presudu Zijadu Mutapu i drugima u predmetu "Dženan Memić".

Postupajući tužitelji u predmetu, dokazivat će navode optužnice pred Apelacionim vijećem Suda BiH, a suđenje će biti ponovljeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije