Muriz Memić nakon današnjeg ročišta: "Pitao bih Alisu je li ikad pustila suzu za Dženanom"

6
L. Memčić
Muriz Memić nakon današnjeg ročišta: "Pitao bih Alisu je li ikad pustila suzu za Dženanom"
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

U Općinskom sudu u Sarajevu danas, 13. juna, je održano ročište po tužbi Alise Mutap Ramić, koju je pokrenula protiv Muriza Memića za klevetu. Na današnjem ročištu su saslušani upravo Muriz Memić i Alisa Mutap Ramić. 

Po završetku ročišta Muriz Memić, otac Dženana Memića koji je 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo, kazao je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba da je njegov jedini cilj doći do istine o tome - ko je ubio Dženana.

"Ja bih pitao Alisu je li ikad pustila suzu za Dženanom? Pošto kaže da joj je žao. Izvadila je jednu moju rečenicu na osnovu koje me tuži za klevetu, a ona ne govori istinu. 

Svečana sjednica Skupštine KS: Priznanja za ambasadora Namooru, Pejakovića, Barlova, Hurem...

Svečana sjednica Skupštine KS: Priznanja za ambasadora Namooru, Pejakovića, Barlova, Hurem...

U presudama je dva puta dokazano da je lagala. I Sud kaže da ona zna sve, ali neće da kaže. Na kraju sam sudiji rekao da mi je nje (op. a. Alise Mutap Ramić) žao zbog toga jer je takva osoba. Mogao samo joj se svakog četvrtka obratiti ispred Suda BiH, ali nisam. Hoću samo da dođem do istine", kazao je Memić.

Prema njegovim riječima, Alisa Mutap Ramić je tokom današnjeg svjedočenja izjavila da joj je narušen ugled.

"Kakav joj to ugled može biti narušen ako joj se sudi za organizovani kriminal", pita Muriz Memić.

Alisa Mutap tužila Muriza Memića za klevetu, sutra nastavak suđenja: 'Samo istina, samo pravda'

Alisa Mutap tužila Muriza Memića za klevetu, sutra nastavak suđenja: 'Samo istina, samo pravda'

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap.

Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Sud BiH je u novembru prošle godine oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH u martu ove godine ukinulo oslobađajuću presudu Zijadu Mutapu i drugima u predmetu "Dženan Memić".

Postupajući tužitelji u predmetu, dokazivat će navode optužnice pred Apelacionim vijećem Suda BiH, a suđenje će biti ponovljeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije