Suzana Radanović: Niko ne može vratiti Davida ili Dženana, ali ovo je naš amanet

0
Radiosarajevo.ba
Suzana Radanović: Niko ne može vratiti Davida ili Dženana, ali ovo je naš amanet
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Suzana Radanović stigla u Sarajevo

Suzana Radanović, davala je izjavu danas u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka u vezi sa predmetom vezanim za ubistvo njenog sina Davida Dragičevića.

Ifet Feraget, advokat porodice Dragičević, kaže da je ovo ono što su najavljivali proteklih godina.

"Desio se i taj dan, Tužilaštvo BiH je pozvalo majku ubijenog Davida Dragičevića, Suzanu Radanović, koja je započela s davanjem izjave.

Ne možemo iznositi detalje. Postupajuća tužiteljica je vrlo ozbiljno pristupila ovom predmetu. Ovo je kompleksan slučaj, kao i Dženan Memić. Radit će se istraga odgovornih za samo ubistvo i za sve propuste koji su evidentirani od MUP-a RS-a, Tužilaštva i svih drugih", rekao je Feraget.

Saslušanje Suzane Radanović danas nije završeno, a, kako je kazao Feraget, očekuju poziv za nastavak saslušanja.

Suzana se, nakon što je izašla iz Tužilaštva, zahvalila postupajućoj tužiteljici i njenim saradnicima, kao i advokatu Feragetu koji je uz njih u ovoj pravnoj borbi.

"Sretna sam, ako tako mogu reći, što je došao ovaj dan, da dajem izjavu u svojstvu svjedoka. Vidim da je Tužilaštvo spremno da vodi istragu o ubistvu moga sina. Čekali smo tri godine.

U stanju sam čekati i još tri ako treba, samo da slučaj bude riješen, da se ne brza, da svi koji su učestvovali budu procesuirani. Nama borba tek predstoji, mi smo se borili da dođemo u ovu fazu, sad je naredna faza pred nama. Naš cilj je da se slučaj Davida i Dženana nikada više ne ponovi na taj način, na koji su se desila ubistva.

Da u budućnosti dobro razmisle prije nego što policajac ubije nečije dijete ili čovjeka. Da tužioc dobro razmisli prije nego što zloupotrijebi svoj položaj, da inspektor dobro razmisli prije nego što uništi dokaze ubistva. Komplet sudstvo i tužilaštvo da dovedemo na neki nivo da roditelj ne mora da čeka, pet, tri ili više godina da se rasvijetli slučaj ubistva, koji je da se radilo kako treba, trebao bio riješen u toku te godine", kazala je Radanović.

Ona poručuju da se oni bore za cijeli sistem, da ga sruše i naprave nešto novo i bolje.

"Niko ne može vratiti mog Davida ili Murizovog Dženana, ali neka ne bude ovakvih više slučajeva, to je naš amanet. Da policija čuva našu djecu.

Vjerujem u Gordanu Tadić, vjerujem da ćemo dočekati pravdu kako za mog Davida, tako i za Dženana, odbrojavamo sate da napokon svi vide ko to stoji iza ubistva i Davida i Dženana", zaključila je Suzana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije