Prije tri godine: Dan kad je umrla nada da će David Dragičević biti pronađen živ

1
Radiosarajevo.ba
Prije tri godine: Dan kad je umrla nada da će David Dragičević biti pronađen živ
Foto: Facebook / Sjećanje

David Dragičević je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas. Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije, 26. marta 2018. godine.

Iz grupe Pravda za Davida kazali su da će se putm Facebook livea danas u u17 sati obratiti i otac ubijenog Davida, Davor Dragičević.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u „zločinačkoj državi“.

Sjećanje - undefined

Foto: Facebook: Sjećanje

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banju Luku.

On je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja te je rekao da posjeduje dokaze da se određene stvari montiraju u vezi sa smrću njegovog sina.

Tijelo Davida Dragičevića je ekshumirano 12. marta 2019. godine na zahtjev njegovih roditelja, Davora Dragičevića i Suzane Radanović, kako bi bilo pokopano u Wiener Neustadu, gradu gdje živi Davidova majka.

Nakon što je automobil koji je prevezao sanduk s tijelom Davida Dragičevića napustio Bosnu i Hercegovinu zauvijek, oglasio se i otac Davor Dragičević.
"Zabranjujem da iko, ikada više spomene ime mog djeteta Davida Dragičevića i grupu Pravda za Davida u Narodnoj skupštini RS-a i bilo kojoj drugoj zločinačkoj instituciji RS-a. Idemo do kraja, samo grupa Pravda za Davida", poručio je tada Dragičević. 

Ove godine je vraćeno i Davidovo srce i pesnica na Trg Krajine u Banjoj Luci, gradska uprava Banja Luke je dala dozvolu za postavljanje ovog obilježja od 18. marta do 7. aprila.

Nakon tri godine Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dostavilo je na uvid predmet Dragičević TUžilaštvu BiH. 

Ozren Perduv jedan od članova grupe Pravda za Davida je na skupu koji su održali početkom marta u Banjoj Luci kazao da mu je žao se ovo dešava nakon tri godine, jer sve se moglo još davno desiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije