Sutra treća godišnjica od ubistava dvojice sarajevskih policajaca

1
Radiosarajevo.ba
Sutra treća godišnjica od ubistava dvojice sarajevskih policajaca
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Odata počast, Sarajevo

Adis Šehović i Davor Vujinović, dvojica sarajevskih policajaca, prije tri godine ubijeni su u naselju Alipašino Polje izvršavajući svoje redovne zadatke. Njihove ubice još uvijek nisu uhvaćene.

Adis i Davor su 26. oktobra 2018. godine u patroli zatekli nekoliko osoba koje su pokušale da ukradu vozilo u ulici Geteova do broja 1 u sarajevskom Alipašinom Polju. Radili su ono što su najbolje znali, krenuli su da zaustave razbojnike u njihovoj zloradnoj nakani, a oni su im uzvratili – vatrom.

Adis i Davor izrešetani su iz automatske puške i ostali su ležati na zemlji dok su se njihove ubice odvezle u nepoznatom pravcu.

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Do dolaska ekipe hitne pomoći, još je samo Davor davao znakove života, ali je nažalost, tog jutra sa KCUS-a došla vijest da je i on uslijed zadobivenih povreda, ispustio svoju časnu dušu.

Prije dvije godine u Sarajevu je podignut spomenik dvojici heroji.

Prošle godine Kantonalni sud Sarajevo saopćio je da je u ovom predmetu saslušano više od 300 osoba.

Kako su tada naveli, naređena su DNK, biološka, balistička, mehanoskopska i druga vještačenja, uključujući i zamolnice za međunarodnu pravnu pomoć zbog pribavljanja podataka, te saslušanja i vještačenja izvan Bosne i Hercegovine.

Zbog eventualnih saznanja i informacija o krivičnom djelu ubistva, poligrafski je testirano 39 osoba. Izuzeto je oko 100 videonadzora koji su vještačeni.

"Upućeno je više zahtjeva INTERPOL-u i EUROPOL-u, potom, ostvarena saradnja sa osam država i to; SAD, Kanada, Njemačka, Velika Britanija, Slovenija, Srbija, Hrvatska i Crna Gora. Dakle, predmet ubistva sarajevskih policajaca prioritet je u radu Tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova KS. O konačnoj tužilačkoj odluci, informirat ćemo javnost", saopćeno je iz Kantonalnog suda na drugu godišnjicu njihove smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije