Suprug Alise Mutap koji je prijetio Memiću ubistvom pušten je na slobodu

3
Radiosarajevo.ba
Suprug Alise Mutap koji je prijetio Memiću ubistvom pušten je na slobodu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Alisa Mutap

Suprug Alise Mutap koji je prijetio Memiću ubistvom pušten je na slobodu.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Mirza Hadžiabdić, iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Nakon kriminalističke obrade po uputi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo isti je otpušten iz službenih prostorija", rekao je Hadžiabdić.

"Veoma sam ozbiljno shvatio prijetnje, ne možemo znati šta je njemu u glavi dok je on oženio Alisu Mutap, kazao je Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, danas ispred Suda Bosne i Hercegovine, gdje je prisustvovao ročištu po prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora policajcu Josipu Bariću", izjavio je Muriz Memić.

Memić je dodao da je prijetnje Fahrudina Ramića, supruga također uhapšene Alise Ramić Mutap, shvatio veoma ozbiljno.

"Prijetnje su upućene da će me ubiti. Strah me za sigurnost Arijane i Munevere. Vidite šta se dešava. Advokatici koja je bila u sudnici ne bih poželio da joj se ovo desi da ima nesreću da upozna Alisu Mutap i dsa primi ovakve prijetnje", dodao je Muriz.

Podsjećamo, Fahrudin Ramić je sinoć uhapšen nakon što je policiji prijavljeno da je prijetio smrću Murizu Memiću, ocu stradalog Dženana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije