Muriz Memić ponovo govorio o prijetnjama koje je dobio od supruga Alise Mutap

1
Radiosarajevo.ba
Muriz Memić ponovo govorio o prijetnjama koje je dobio od supruga Alise Mutap
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Dolazak na Sud BiH

Veoma sam ozbiljno shvatio prijetnje, ne možemo znati šta je njemu u glavi dok je on oženio Alisu Mutap, kazao je Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, danas ispred Suda Bosne i Hercegovine, gdje je prisustvovao ročištu po prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora policajcu Josipu Bariću.

Memić je dodao da je prijetnje Fahrudina Ramića, supruga također uhapšene Alise Ramić Mutap, shvatio veoma ozbiljno.

"Prijetnje su upućene da će me ubiti. Strah me za sigurnost Arijane i Munevere. Vidite šta se dešava. Advokatici koja je bila u sudnici ne bih poželio da joj se ovo desi da ima nesreću da upozna Alisu Mutap i dsa primi ovakve prijetnje", dodao je Muriz.

Na pitanje da li su mu ranije prijetili, Memić je odgovorio:

"Bilo je, ali ovakvih direktnih nije. Ugrožena je sigurnost moja i Arijanina, i ovo je preozbiljno. Samo tražim istinu za svoje dijete, ja s tim čovjekom nemam ništa".  

On je potvrdio da je MUP KS sinoć dao mjere zaštite njega i porodice.

"MUP je dao mjere zaštite. Ovo treba shvatiti ozbiljno. On je u pritvoru i nadamo se da će ostati u pritvoru dok se ne opameti", kazao je Muriz Memić.

Pogledajte: 

Podsjetimo, u Sudu Bosne i Hercegovine održano je ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora policajcu Josipu Bariću koji je uhapšen 22. aprila u okviru istrage za organizirani kriminal u slučaju "Dženan Memić".

Josip Barić, koji se sumnjiči zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 342. A vezi sa krivičnim djelom protivzakonito posredovanje iz člana 382. i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela iz KZ-a Federacije BiH, uhapšen je krajem aprila i od tada se nalazi u pritvoru.

U Slučaju "Memić" do sada je uhapšeno šest osoba - osim Barića u pritvoru su Hasan Dupovac, Zijad Mutap Alisa Ramić Mutap i Muamer Ožegović i Fahrudin Ramić.

Policajci DKPT-a Nebojša Veljović (penzionisan) i Nedžad Hrvat pušteni da se brane sa slobode.

Podsjetimo, tužioci su istakli kako je devet zaštićenih svjedoka, a više od 60 svjedoka dosad je saslušano.

Dvadesetjednogodišnji Dženan Memić preminuo je 15. februara 2016., nakon teških povreda koje je zadobio 8. februara iste godine, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži.

Ljubo i Bekrija Seferović su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je Memić teško povrijeđen, ali ih je Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio krivice. Vrhovni sud Federacije BiH dva puta je ukinuo presudu Kantonalnog suda, i postupak je trenutno na Vrhovnom sudu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije