Šta su poručili Radončić, Konaković, Forto i Ogrešević o kandidaturi Bećirovića

10
Radiosarajevo.ba
Šta su poručili Radončić, Konaković, Forto i Ogrešević o kandidaturi Bećirovića
Foto: DŽ. K. / Radiosarajevo.ba/FB / Opozicija o kandidaturi Bećiroviću

Denis Bećirović je kandidata Trojke – SDP-a, Naroda i Pravde i Naše stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

To je odlučeno danas na konferenciji za medije. Kandidaturu Bećirovića je podržao i NES BiH kao i SBB na čelu s Fahrudinom Radončićem.

Edin Forto, predsjednik Naše stranke zahvalio se svima na ovom trenutku.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Zahvaljujem prijateljima sa kojima smo izborili ovaj trenutak, prije svega Nerminu Nikšiću i Dini Konakoviću. Ponosno predvodim stranku koja je utemeljena na ideji izgradnje građanskog društva, na viziji zemlje u kojoj svaka osoba ima identična prava. Stranku, koja je gradila BH blok, koja je gradila Trojku, koja sada pruža rekordnom broju građanki i građana priliku da po prvi prvi podrži zajedničkog, kandidata opozicije. Ovo radimo zbog naših roditelja, naše djece, naše zemlje. Denis Bećirović!", kazao je Forto. 

Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a istakao je da je ovo bio ispit za opoziciju.

"Nismo imali nikakve dileme i čitavo to vrijeme, a i danas mi iskreno stojimo iza ovog našeg zajedničkog projekta, na neki način ovo je bio ispit i za nas u opoziciji, zasigurno da bi bilo loše da smo pred građane izašli bez dogovora to bi bila loša poruka.

Jer ako se ne možemo dogovoriti oko ovog bitnog pitanja, zasigurno da bi se dovela u pitanje naša spremnost da ubuduće preuzmemo odgovornost za procese u našoj zemlji i da je vodimo", smatra Ogrešević.

Fahrudin Radončić, lider SBB-a rekao je da prisustvuju najvažnijem trenutku nakon završetka agresije na Bosnu i Hercegovinu.

"Prvi put mi imamo ujedinjenu opoziciju sa mnogo iskustva, znanja, pameti, ideja kako da BiH bude stabilna država na evropskom putu, država bez podjela, država u kojoj neće biti prvog, drugog, trećeg i četvrtog reda patriota, i država koja će znati da sredi svoje međuentitetske, međunacionalne, ali i unutarnacionalne odnose.

Potpuno sam siguran da ovo što mi danas radimo potpuno predstavlja, pošto sam ja investitor, armirani beton buduće, ne samo pobjedničke koalicije koja će omogućiti da građani BiH dobiju novog snažnog člana Predsjedništva, nego da dobiju novu snažnu koaliciju koja će voditi BiH u prosperitet. Ja sam sa gospodinom Bećirovićem radio makar godinu dana kao delegat u Domu naroda BiH", rekao je Radončić.

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, kaže da nisu razmišljali o ličnim i stranačkim interesima.

"Da smo razmišljali o nama lično i našim strankama imali bi danas nekoliko press konferencija. Mi smo se opredjelili za jedan drugačiji koncept. Želim da se zahvalim Denisu Bećiroviću koji je pristao da ide u još jedno tešku borbu.

Da se iko od nas bavio matematikom mi bi bili na nekoj drugoj strani. Pristali smo da budemo mete režimskih medija i korumpiranih tužilaca i jako sam zbog toga sretan.

Bolja država BiH i jačanje institucija naše je opredjeljenje. Pozivam SDA da podrži kandidaturu Željka Komšića, pošto smo svjedoci spina zadnjih nekoliko dana da je ovaj naš potez, zapravo usluga Draganu Čoviću, pa eto neka oni uguše tu priču i očekujemo odgovor od njih u narednim danima. Preći ćemo svaki pedalj BiH i dići ćemo svaki kamen da istjeramo svakog stranačkog uhljeba", zaključio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije