Dragan Čović danas u Sarajevu sa Charlesom Michelom

8
Radiosarajevo.ba
Dragan Čović danas u Sarajevu sa Charlesom Michelom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dragan Čović

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović susrest će se danas u Sarajevu s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom.

Zasluge za njegov dolazak u BiH, Čović pripisuje hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, a kako je kazao nakon sjednice stranačkog Predsjedništva i Središnjega odbora, razgovarat će se aktualnim temama u BiH.

Za Čovića je, kako je kazao, primarna provedba Mostarskog sporazuma koji je prije dvije godine sa SDA potpisan u Mostaru.

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Nagađa jer se, ističe, sve priprema u Briselu. Čović se osvrnuo i na, naglašava, učestale napade na državnog ministra finansija Vjekoslava Bevandu zbog nedonošenja proračuna i izvajanja novca za održavanje izbora.

Da on blokira, za njega traže sankcije. Bevanda je u zadnjih godinu i po dana napisao tridesetak intervencija prema institucijama Vijeća ministara BiH i drugih kako bi se sazivale sjednice Fiskalnog vijeća, sjednice Vijeća ministara BiH da bi se raspravljalo o proračunu“, kazao je Čović.

Trideset žalbi, pravda Čović Bevandu, ostalo je bez odgovora. I o tome će, kaže, danas govoriti predsjedniku Europskog vijeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije