! / 'Trojka': BiH će izvjesnom pobjedom kandidata opozicije dobiti svježu perspektivu

19. 05. 2022. u 14:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Naša stranka, Narod i pravda i Socijaldemokratska partija BiH oglasile su se zajedničkim saopćenjem u vezi zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim izborima.

Njegovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Pregovori o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine u ime ujedinjenog opozicionog bloka su privedeni kraju.

Osigurana je široka podrška bloka opozicionih stranaka koja trasira put pobjedi našeg kandidata.

Po prvi put, građanke i građani će imati priliku da izaberu člana državnog Predsjedništva koji okuplja nikad snažniji i raznovrsniji blok stranaka, ujedinjenih u želji da građanima i građankama Bosne i Hercegovine donesu promjene, stabilnost, nadu i napredak.

Bosna i Hercegovina će kandidaturom i izvjesnom pobjedom kandidata ujedinjene opozicije dobiti novi zamah i novu, svježu perspektivu.

Podrška zajedničkom kandidatu zasniva se na transparentnoj saradnji, jasnoj viziji i uvažavanju glasa građana i građanki. Do kraja sedmice odluke će se formalizirati na sjednicama organa političkih partija i stranaka.

Zajednički kandidat obratit će se javnosti u subotu na press konferenciji u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine sa početkom u 14 sati. Tom prilikom obratit će se i predsjednici političkih subjekata koji podržavaju zajedničkog kandidata", saopćeno je iz NiP-a, SDP-a i NS.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (12)