Izetbegović i Čović u rezidenciji Delegacije EU na doručku sa Michelom

9
Fena
Izetbegović i Čović u rezidenciji Delegacije EU na doručku sa Michelom
FOTO: Fena / Bakir Izetbegović

Lideri Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Bakir Izetbegović i Dragan Čović stigli su jutros u rezidenciju Delegacije EU u Sarajevu na doručak s predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom.

Domaćin sastanka je šef delegacije EU Johann Sattler.

Predsjednik Evropskog vijeća, koji je u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, u petak se sastao sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i članom Predsjedništva Miloradom Dodikom.

Matematički genije: Gimnazijalac iz BiH riješio matematički problem star 58 godina!

Matematički genije: Gimnazijalac iz BiH riješio matematički problem star 58 godina!

Podsjetimo, Predsjednik Evropskog vijeća nakon posjete Beogradu, jučer je stigao u Sarajevu. 

Kako je prethodno i najavljeno, održao je sastanak sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a nakon toga i press konferenciju.

Sastanku je prisustvovao i Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini. 

Sastanku opravdano nije prisustvovao Željko Komšić, član Predsjedništva BiH jer je 18. maja podvrgnut operativnom zahvatu od kojeg se uspješno oporavlja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije