Šta su čuli svjedoci u noći kad je stradao Dženan Memić: Udarci, vrisak i naredba

9
Radiosarajevo.ba
Šta su čuli svjedoci u noći kad je stradao Dženan Memić: Udarci, vrisak i naredba
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz i Arijana Memić, 24. februar 2022.

"Na današnjem ročištu svjedočile su osobe koje su se 8. februara 2016. godine, u noći kada je napadnut Dženan Memić, nalazili kod hotela na Ilidži.

Sreli su Dženana i Alisu kako se kreću iz pravca hotela ka Velikoj aleji, čuli tupe udarce, ženski vrisak i muški glas kako govori 'ŠUTI, TIŠINA'..."

Napisala je ovo danas na društvenim mrežama Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"Sve što su imali za reći, rekli su pred sudom i hvala im na tome", dodala je.

Podsjetila je na prvobitnu izjavu Alise Mutap (tadašnje Dženanove djevojke) kako su tu večer otišli na Vidikovac a zatim u Veliku aleju.

"Danas se ispostavilo da to nije istina i to smo znali odavno. Advokati Alise Mutap pitaju svjedoke zašto to nisu prijavili policiji i pozvali Hitnu pomoć", istaknula je Arijana Memić, pa nastavila:

"Pitam se da li su to ikada pitali Alisu Mutap Ramić, s obzirom na to da je bila svjesna i komunikativna, šetala oko Dženana dok je umirao i uspjela uzeti i njegov mobitel, valjda je i to zaboravila.

Hvala Bogu dragom da ima i onih koji se svega sjećaju, koji ne gube pamćenje po potrebi. Istina je pronašla svoj put."

U Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu protiv Zijada Mutapa, Alise Mutap i drugih, danas je nastavljeno suđenje u ovom slučaju, u kojem sudi sudija Branko Perić.

Na prošlom ročištu, jedan od zaštićenih svjedoka je kazao da je završio u zatvoru zbog mita od 95 KM i to nakon što je dao izjavu u Tužilaštvu KS o njegovom učešću u istrazi o smrti Dženana Memića.

U ovom predmetu je, osim Zijada, optužena i njegova kćerka Alisa Mutap-Ramić, Muamer Ožegović, Hasan Dupovac i Josip Barić.

Oni se terete da su, u periodu od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili skupini za organizirani kriminal, formiranoj od strane Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život dana 8.02.2016.godine u Velikoj Aleji, općina Ilidža usljed kojih je 15. februara iste godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije