Sramno: Gradonačelnik Nikšića javno negirao genocid i vrijeđao žrtve

17
Radiosarajevo.ba
Sramno: Gradonačelnik Nikšića javno negirao genocid i vrijeđao žrtve
Foto: Arhiv / Marko Kovacevic

Gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević iz Demokratskog fronta (DF), kojeg je u martu prošle godine javnosti predstavio lider ove stranke i četnički vojvoda Andrija Mandić, u programu jedne televizije, otvoreno negirao je genocid u Srebrenici.

Desilo se to samo dan nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o genocidu i zabranila negiranje najvećeg zločina na tlu Europe nakon Drugog svjetskog rata.

Kovačević je kazao da se u Skupštini "vidjelo ko je izdajnik, da su Srbi napadnuti i da treba da se brane".

"Uostalom, mislim Kartaginu treba razoriti. Uostalom, mislim nije bio genocid u Srebrenici", kazao je Kovačević.

Voditeljica ga je pitala da li će zbog te rečenice biti kažnjen ili uhapšen, na šta se Kovačević nasmijao i kazao da mu "to nije strano i da je hapšen i ranije", javlja Antena M.

Pogledajte video u kojem gradonačelnik Nikšića vrijeđa sve srebreničke žrtve genocida:

Prema pisanju crnogorske "Pobjede" , Kovačević je "veliki je pobornik Ravnogorskog pokreta Draže Mihailovića, četničke ideologije", kao uostalom i njegov lider Mandić, ali i novog velikosrpskog projekta "srpski svet", što pokazuju fotografije koje su nedavno objavljene na društvenim mrežama.

"Na prvoj fotografiji se vidi Kovačević u uniformi kvislinškog Ravnogorskog pokreta koji je osnovao komandant četnika u Drugom svjetskom ratu Dragoljub Mihailović u proljeće 1941. godine.

Taj kvislinški pokret je tokom Drugog svjetskog rata sarađivao i bio potčinjen njemačkom i italijanskom okupatoru, a četničke jedinice su na sjeveru Crne Gore i u Bosni i Hercegovini izvršile masovne ratne zločine", pisala je ranije "Pobjeda".

"Srbija, Srpska i Crna Gora"

Na drugoj fotografiji, pisao je ranije crnogroski list, vidi se Kovačević u četničkoj šubari sa kokardom koju su nosili komandanti četnika u Crnoj Gori u Drugom svjetskom ratu Pavle Đurišić i Đorđije Lašić.

Osim četničke ideologije, Kovačević je veliki simpatizer velikosrpskog projekta "srpski svet" koji u "centru politike vidi strateški trougao Beograd – Podgorica –Banjaluka".

"Nadam se da će Crna Gora i Republika Srpska biti dio mini Šengena i da ćemo kroz saradnju sa Srbijom, koja je ekonomski najjača u regionu, uspjeti i mi da povećamo naš životni standard.

Niko sa strane ne može brinuti više o nama nego mi jedni o drugima.
Srbija, Srpska i Crna Gora mogu da budu novi tronožac regiona koji garantuje stabilnost čitavog Balkana", rekao je nedavno ovaj nosilac "demokratskih vrijednosti", govorio je Kovačević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije