!/ Šeki Radončić o usvajanju Rezolucije: Čiča Draža je, nakon Tita, poražen i od Mila...

18. 06. 2021. u 07:38:00 Piše: F. V

Shares: 0

Crnogorski parlament usvojio je sinoć Rezoluciju kojom se osuđuje genocid u Srebrenici te je dužnosti razriješen ministar pravosuđa i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koji je ranije javno negirao genocid.

Odluka crnogorskog parlamenta izazvala je brojne reakcije, te je, s izuzetkom Srbije, snažno pozdravljena.

Šeki Radončić, poznati crnogorski novinar i publicista, te autor nagrađivanih dokumentarnih filmova, istakao je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kako je usvajanjem Rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici i izglasavanjem smjene negatoru tog genocida, ministru Vladimiru Leposaviću, "pravi trijumf antifašističke, građanske i multietničke Crne Gore".

"I veliki poraz srpsko-crnogorskih četnika. Ujedno, to je pravi debakl velikosrpske politike u Crnoj Gori, čiji viđeni predstavnici, kao što vidimo, od avgustovskih izbora orgijaju po Crnoj Gori. Dileme nema: Čiča Draža Mihajlović je, nakon Tita, sada poražen i od Mila", kazao je Đukanović.

On smatra da su historijske pobjede građanski orijentisanih stranaka i stranaka manjinskih naroda u Crnoj Gori "prijelomni trenutak povratka Crne Gore evropskim i zapadnim vrijednostima".

"One su i uvertira u prijevremene parlamentarne crnogorske izbore koji će se, po svemu sudeći, održati za nekoliko mjeseci, na kojima će definitivno biti poražena velikosrpska politika krvi i tla u Crnoj Gori, forsirana iz Beograda i Moskve", zaključio je Radončić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)