!/ Draginja Vuksanović Stanković o Rezoluciji: Ovo je pečat na istinu, a to je genocid

17. 06. 2021. u 22:29:00 F.V.

Shares: 0

Draginja Vuksanović - Stanković, predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore, izjavila je za Radiosarajevo.ba da večerašnje usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici doživljava kao veliki civilizacijski iskorak za Crnu Goru.

"Ovo je pečat na istinu. A istina je da je u Srebrenici izvršen genocid! Sav civilizacijski svijet mora se suočiti sa tom istinom. I upravo ovo glasanje je pečat toj istini", kazala je Vuksanović - Stanković

Ona smatra da "samo sa ovakvim glasanjem CG može i mora ići naprijed".

Također, uputila je poruku, kako je kazala, narodu Bosne i Hercegovine.

"Čitav crnogorski narod koji baštini građanske, multietničke, evropske, civilizacijske vrijednosti uvijek je bio i biće i uz narod Bosne i Hercegovine i Majke Srebrenice", dodala je.

Komentirajući odnose na crnogorskoj političkoj sceni prije i nakon usvajanja Rezolucije, Vuksanović – Stanković je naglasila da od dolaska nove vlasti postoji jedna vrlo neprirodna situacija, koja se nikada nije desila u političkoj historiji.

"A to je da Vlada CG koju je izglasala vladajuća većina ne podržava tu vladu i konstanto je ucjenjuje s raznim zakonima. Noćas smo se suočili s činjenicom da je nakon glasanja za smjenu gospodina Vladimira Leposovića (dosadašnji ministar pravde i ljudskim prava Crne Gore) koji relativizovao genocid u Srebrenici, što je zgrozilo cijeli civilizacijski svijet, Demokratski front rekao da će bojktovati parlament. Dakle, mi i dalje imamo podjelu u Crnoj Gori", zaključila je Vuksanović – Stanković.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)