Slučaj zaraženog Mostarca: Šta radi Tužilaštvo HNK?

Radiosarajevo.ba
Slučaj zaraženog Mostarca: Šta radi Tužilaštvo HNK?
FOTO: Arhiv / SKB Mostar

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona radi na predmetu povodom slučaja koji se desio dana 16. i 17. marta, u vezi prijema pacijenata u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, od kojih se za jednog ispostavilo da je bio inficiran koronavirusom.

"Predmet je tek formiran, postupajući tužilac poduzima predviđene radnje", kazala je kratko u izjavi za Radiosarajevo.ba Ana Rajič, glasnogovornica Tužilaštva HNK.  

U cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica, te postojanja eventualne kaznene odgovornosti za neko od kaznenih dijela protiv zdravlja ljudi, kako od strane pacijenata, a tako i od ljekara koji je učestvovao u njihovom prijemu u SKB Mostar, Tužilaštvo će putem naredbi suda izuzeti svu potrebnu medicinsku dokumentaciju, snimke nadzornih kamera u SKB Mostar, kao i drugu potrebnu dokumentaciju.

Kada kada se stvore zdravstveni uslovi za to obavit će se i saslušanje određenih svjedoka, kao i druge istražne radnje za kojima se ukaže potreba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije