Slučaj Memić: U rekonstrukciji tri različite priče o kretanju Dženana i Alise

Radiosarajevo.ba
Slučaj Memić: U rekonstrukciji tri različite priče o kretanju Dženana i Alise
U Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno je suđenje Ljubi i Bekriji Seferović.

Na današnjem nastavku prikazana je rekonstrukcija od 14. juna 2016. godine iz Velike aleje, a na okolnosti događaja od 8. februara 2016. godine kada je stradao Memić pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.

Vasvija Seferović, supruga prvooptuženog Ljube, na rekonstrukciji događaja, ispričala je kako je u noći kada je stradao Memić ona bila u kombiju sa Ljubom i njihovo šestero djece.

Sejdović je kazala da je Ljubo bio pijan tu noć, te  da na cesti nije bilo "cure" i da je nije vidjela na zemlji.

Navela je i da se Ljubo nije zaustavio, već je produžio dalje velikom brzinom, a da mu je ona rekla da je nekoga udario. Potvrdila je da nije vidjela koliko je bilo odbačeno tijelo mladića.

Ona je također rekla da je Ljubo popravljao kombi čekićem, a da je isti dan udario i zadnjim dijelom kombija u ogradu jedne firme.

Sljedeća osoba koja se pojavljuje na snimku je optuženi Ljubo Seferović. On je ispričao da je tada vozio zeleni kombi T4.

Priznao je da je bio pod dejstvom alkohola i da su u kombiju bila i djeca.

On je naveo da je bilo 22:30 kada je naišao Velikom alejom, a da se kretao brzinom od 40 do 50 km na sat. Kazao je da je pogledao na retrovizor i vidio da neko leži na lijevoj strani. Naveo je da je bila oštećena šoferšajbna, štok, žmigavac i da je samo popravljao oštećenja i to samo „kitujući“ oštećenja. Potvrdio je da nije ništa ispravljao, iako je Vasvija rekla da je koristio čekić.

Ljubo je potvrdio i da su radila oba svjetla, odnosno da su sijalice bile čitave nakon navodnog udara.

Sljedeća je prikazana Alisa Mutap.

Mutap je na snimku govorila kako se ne sjeća šta se dogodilo. Kazala je kako je sa Memićem bila sa desne strane puta, te da su hodali jedno pored drugog i dodirivali se ramenima, ali da se nisu držali za ruke.

Nastavak suđenja zakazan je za 2. juli. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije