Skandal na KCUS-u: Sebija Izetbegović pljunula zaštitara?

38
N. Ž.
Skandal na KCUS-u: Sebija Izetbegović pljunula zaštitara?
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sebija Izetbegović

Sada već bivša direktorica Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović u fokusu je javnosti zbog novog incidenta u kojem je bila glavni akter. 

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, Sebija Izetbegović je optužena da je 5. decembra u 10 sati napala zaštitara Saida Spiljka, zbog toga što joj nije dopustio da uđe na ulaz namijenjen za dostavna vozila i generalnog direktora KCUS-a, kao i za druge najavljene dolaske. 

Kako se navodi u zahtjevu Sindikata radnika u zdravstvu prema KCUS-u da se ovaj događaj istraži, koji se nalazi u posjedu portala Radiosarajevo.ba, Izetbegović je napala radnika te ga čak i pljunula. 

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

"Kolega Said Spiljak, koji obavlja poslove zaštitata u KCUS-u, budući da nije imao najavu za ulazak imenovane sa vozilom i postupajući po pravilima o internoj kontroli KCUS-a, Sebiji Izetbegović nije dopustio ulaz kroz pomenutu kapiju, te je Sebija Izetbegović vozilom ušla na glavni ulaz KCUS-a, zatim došla do kolege Saida Spiljka, bacila njegovu motorolu na pod i pljunula ga, uz psovke i druge pogrdne riječi kojih se kolega Spiljak, zbog doživljenog stresa, i ne sjeća", navodi se u ovom dokumentu. 

"Imajući u vidu navedeno, a prije svega činjenicu da je kolega Said Spiljak samo radio svoj posao shodno važećim procedurama na KCUS-u, kao i zakonske i podzakonske propise, te interne akte KCUS-a, a kojim se reguliše rad, ponašanje i postupanje zaposlenih na radnom mjestu, kao i ponašanje pacijenata, a prije svega obaveza poštivanja časti, dostojanstva i ugleda radnih kolega, obraćamo vam se ovim putem sa zahtjevom da povodom napada na Skopljak Saida na radnom mjestu od Sebije Izetbegović, bivše generalne direktorice KCUS-a koji se, prema našim saznanjima, desio 5. decembra tekuće godine, provedete sve procedure propisane pozitivnim propisima, potpuno i pravilno utvrdite činjenično stanje i shodno tome donesete odgovarajuće odluke, a sve kako bi se očuvao integritet i dignitet radnika KCUS-a i spriječile ovakve neželjene situacije", dalje je rečeno u ovom dokumentu. 

Zahtjev Sindikata radnika u zdravstvu za istragu incidenta Sebije Izetbegović
Foto: Ustupljena fotografija: Zahtjev Sindikata radnika u zdravstvu za istragu incidenta Sebije Izetbegović

Objavljen je i video koji pokazuje dolazak bivše direktorice prema prostoriji za zaštitara, ali se na snimku ne vidi sami incident za kojeg se optužuje Sebija Izetbegović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (38)

/ Povezano

/ Najnovije