Alen Pilav otkrio koje novo radno mjesto na KCUS-u je ponuđeno Sebiji Izetbegović

10
Radiosarajevo.ba
Alen Pilav otkrio koje novo radno mjesto na KCUS-u je ponuđeno Sebiji Izetbegović
FOTO: Radiosarajevo.ba / Alen Pilav, Sebija Izetbegović

Novoimenovani v.d. direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Alen Pilav gostovao je večeras na Face TV gdje je rekao da bivša direktorica Sebija Izetbegović dobila novi posao.

"Sebija Izetbegović je moja kolegica, imamo kolegijalan odnos. Naši stavovi u pogledu upravljanja KCUS-om, liječenja pacijenata, pristupa medicini su potpuno različiti. Ona je dobila novo radno mjesto; to je bila moja zakonska obaveza i to rješenje sam potpisao. Ona je specijalista ginekologije i na osnovu toga je dobila novi posao na Klinici za ginekologiju i akušerstvo", kazao je Pilav.

Pojasnio je da oduzete titule i zvanja ne ometaju rad Sebije Izetbegović kao specijaliste ginekologije jer ima validnu specijalizaciju i subspecijalizaciju te dodao da je Izetbegović trenutno na bolovanju.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Osvrnuo se i na kadrove koji su otišli sa KCUS-a.

"Volio bih da se vrate oni koji su otišli sa KCUS-a, oni se mogu vratiti. Skidam kapu kadru koji je ostao tu, I supruga i ja smo imali ponude da idemo vani, nismo htjeli, Želim da moj sin sutra želi da radi u KCUS-u, Želimo vratiti struku i medicinu u KCUS", rekao je Pilav.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije