Dr. Alen Pilav izdao naredbu: Danas će biti otvorene zavarene kapije KCUS-a

22
Radiosarajevo.ba
Dr. Alen Pilav izdao naredbu: Danas će biti otvorene zavarene kapije KCUS-a
Foto: Vanja Lisac / prim. dr. Alen Pilav

Dr. Alen Pilav, v.d. generalog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu će danas, 1. decembra izdati naredbu za otvaranje zavarenih kapija KCUS-a.

Tehnički sektor i sektor obezbjeđenja će biti zaduženi da presjeku varove i lance, kao i da skinu šiljke sa ograde, bagerom sklone postavljene betonske žardinjere i na kraju da očiste stepeništa. Nakon tog tehničkog dijela sektor obezbjeđenja preuzima kontrolu i nadzor nad tim ulazima.

"Kapije otvaramo kako bi pacijentima i uposlenicima olakšali ulazak i izlazak sa KCUS-a. Počet će sa donjom pješačkom kapijom KCUS-a prema ahitekturi u 10.30 sati", saopćeno je s KCUS-a.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Podsjetimo, Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u ponedjeljak, 27. novembra, smijenio je na sjednici generalnu direktoricu ove zdravstvene ustavnove Sebiju Izetbegović te je za novog vršioca dužnosti direktora imenovan Alen Pilav.

Dr. Alen Pilav je doktor medicinskih nauka i priznati stručnjak iz oblasti torakalne hirurgije. Na KCUS-u je zaposlen od 1992. kada je kao apsolvent na Ortopedskoj klinici KCUS-a pomagao u zbrinjavanju ranjenika u opkoljenom gradu. Pilav predaje na katedri za hirurgiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta SSST u Sarajevu.

Alen Pilav nakon ukazanog povjerenja: 'KCUS 30 godina moj dom, vratit ćemo ljekare koji su otišli'

Alen Pilav nakon ukazanog povjerenja: 'KCUS 30 godina moj dom, vratit ćemo ljekare koji su otišli'

Član je Europskog udruženja torakalnih hirurga, Europskog respiratornog udruženja, Europskog udruženja endoskopske hirurgije i Udruge endoskopskih hirurga Bosne i Hercegovine. Također je član i Upravnog odbora JU Dom zdravlja Sarajevskog kantona, a ranije je bio član Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS i Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Ismet Gavrankapetanović, aktuelni direktor Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' i Mevludin Mekić, bivši predsjednik Upravnog odbora UNSA-e, prim. doktor Alen Pilav i Sanela Salihagić, šefica Klinike za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju KCUS-a, bili su kandidati za novog generalnog direktora Kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) o čemu je naš portal ranije ekskluzivno prošle sedmice pisao.

Sada već bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović oglasila se  u ponedjeljak uvečer, 27. novembra, na Facebooku i najavila da će odluka Upravnog odbora KCUS-a imati sudski epilog, jer ću ih tužiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije