Sebija Izetbegović objavila fotografiju punjenih paprika u rerni i žestoko izvrijeđala Konakovića

62
Radiosarajevo.ba
Sebija Izetbegović objavila fotografiju punjenih paprika u rerni i žestoko izvrijeđala Konakovića
Foto: Radiosarajevo.ba / Facebook / Sebija Izetbegović i filovane paprike

Sebija Izetbegović, smijenjena generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) oglasila se danas na društvenim mrežama.

Uz fotografiju punjenih paprika u rerni, poslala je poruku i žestoku kritiku šefu Naroda i pravde i državnom ministru vanjskih poslova Elmedinu Konakoviću. 

Njenu poruku objavljujemo u cijelosti:

Duraković objavio video sa slavlja: 'Oj Ćamile nisi više glavni, pobedio narod pravoslavni'

Duraković objavio video sa slavlja: 'Oj Ćamile nisi više glavni, pobedio narod pravoslavni'

"Danas sam prvi put u životu filovala paprike sjedeći jer me boli noga.

Tako filujem paprike i baš razmišljam kako da objasnim nastavniku fizičkog sa falš diplomom koliko je napredovala struka u KCUS u zadnjih 8 godina? Teško, ali šta mogu?

Završim paprike, stavim u rernu i ponovo pročitam inspekcijski nalaz o njegovom upisu, studiranju, šupljiranju, duplom upisivanju istog predmeta, preskakanju godina i semestara, raznim malverzacijama, pa diplomira pa tek onda studira - ima toga 52 strane, kao naučna fantastika ili neka teža zafrkancija. Najbolji inspektor za Visoko obrazovanje u KS napravio precizan izvještaj koji nesporno dokazuje da Dino nije regularno stekao diplomu.

Elmedin Konaković o smjeni Sebije Izetbegović: 'Pravda je spora, ali dostižna, nema nedodirljivih'

Elmedin Konaković o smjeni Sebije Izetbegović: 'Pravda je spora, ali dostižna, nema nedodirljivih'

E taj Dino, koji nije mogao regularno DIF ili FASTO zavrsiti bez muljaže, nešto pita o napretku struke, spominje laži i strah u KCUS.

Taj ispodprosječni improvizator, pokušaj košarkaša, propali granapdžija, propali ugostitelj, propali premijer KS, ljubitelj plazma televizora u vlasništvu Zetre, taj koji reče da je bio na "prvoj liniji borbe" duže nego što je rat uopće trajao, nije neko kome bi trebalo bilo šta objašnjavati jer hudnik misli da sve zna.

U svojem statusu svašta je nešto nadrobio, nalagao,reklo bi se da ima neku tešku frustraciju, što i nije čudo. Otkad se jadnik muči da me smijeni samo Bog dragi zna kakva je patnja i tegoba u njegovoj glavi godinama, a ja evo dođoh do kraja mandata i to sa vrhunskim rezultatima. Spominjao je da "Sebiju ne može ni NATO smijeniti. Ona ima 5000 kamikaza koji su spremni da se raznesu zbog nje", valjda se njemu to prikazivalo u njegovoj nemoći. Ne dao Bog nikome takve muke i košmare.

Ali, u tom svem lupetanju jednu je istinu kazao. Koristila sam "vezu". Priznajem. Prije nekih 6 godina, na svečanoj večeri u Ankari, [turski] predsjednik Erdogan upita: 'Sebija, kako ti mogu pomoći, svaki dan svjedočimo napadima na tebe - a ja brzo iskoristim 'vezu' i kažem u jednom dahu: pomozite mi da napravim kliniku za hematologiju i hematoonkologiju jer mi bolesnici borave u zgradi staroj 100 godina, primaju citostatsku terapiju ležeći i u hodnicima, stropovi propadaju, žene i muškarci u istim sobama, to je ponižavajuće i nehumano i za bolesnike a i za uposlenike'. Iskoristim "vezu". Sve vrijeme predsjednikova supruga Emine držala me za ruku i pružala podršku. Pozvaše direktora Tika i sve dogovorismo.

Zahvaljujući toj "vezi" KCUS ima jednu od najboljih klinika te vrste na svijetu, sa uslovima koji veoma doprinose izlječenju i vrhunsku stručnu uslugu bolesnicima.

Možda falš nastavnik fizičkog bolje zna, ali zašto onda njega nisu postavili barem za vd direktora KCUS?

A opet nešto mislim možda ga Trojka čuva za poziciju rektora UNSA? Tamo bi bio adekvatna zamjena, ima uslove, sve zna, priznaju mu obrazovanje, sve je pri njemu osim sto je nesto visočiji od ovog svog zaštitnika.

Šalu na stranu, Dino je star da se popravlja i dovoljno pokvaren da se ne stidi laži koje konstantno izgovara, afera koje izmišlja i tuđih nesreća koje koristi u političke svrhe pa neće dugo trajati i neću mu objašnjavati.

Ljudima se otvaraju oči, a samo kvalitet opstaje.

Ni jedna njegova funkcija nece prikriti nedostatak istinskog obrazovanja i znanja, lijepog kućnog odgoja niti bilo čega vrijednog poštovanja.

Trajaće samo toliko koliko bude trebao onima za koje radi i koji su ga i postavili da sluša i služi.

Za razliku od njega ja ću uvijek biti vrhunski zdravstveni menadzer,specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista ginekološke onkologije, subspecijalista uroginekologije sa validnim magisterijem i doktoratom, redovna profesorica upisana u hiljade studentskih indexa, prijava, mentorisanja diplomskih radova, magisterija, doktorata, stručnih i naučnih radova i knjiga. Operisala sam uspješno nebrojeno mnogo žena, a i porodila. To niko neće uzeti koliko god krali, brisali i lagali.

Evo i jedne poruke koju mi je Dino poslao a doktore koji su otišli nazvao hoštaplwrima( fali mu h-to je ono o obrazovanju što sam rekla ),a i paprike super."

Danas sam prvi put u životu filovala paprike sjedeći jer me boli noga. Tako filujem paprike i baš razmišljam kako da...

Posted by Sebija Izetbegovic on Tuesday, November 28, 2023

Podsjetimo, Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u ponedjeljak, 27. novembra, smijenio je na sjednici generalnu direktoricu ove zdravstvene ustavnove Sebiju Izetbegović te je za novog vršioca dužnosti direktora imenovan Alen Pilav.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (62)

/ Povezano

/ Najnovije